Синът на Валери Божинов и Алисия пробва късмета си в испанския гранд "Реал" (Мадрид). 12-годишният Валери-младши в момента е на тренировъчен камп в "кралския клуб". Момчето замина за него в събота. Ще остане минимум седем дни. Програмата на лагера е за седмица или две. Ако Божинов-младши се представи добре и привлече вниманието на треньорите от школата на "Реал", Валерко може да получи покана да остане за известно време. Той помоли приятелите в социалните мрежи да му стискат палци ден преди да замине.


Родителите му са се изръсили минимум 10 000 лева, за да може синът им да се подготвя с треньорите от школата на "кралския клуб". Самият курс струва $3795. Допълнителните такси към него са още около $1000. В тях не влизат самолетните билети.
За дните на кампа Валери-младши ще има пълна тренировъчна програма като юношите на "Реал". Заниманията ще се провеждат от треньорите от школата на най-успешния европейски клуб. Освен това ще получи и 10 часа езиково обучение по английски или испански.

Синът на Божинов ще се сдобие и с пълна екипировка на клуба, както и с раница. Накрая ще получи сертификат.
Бонус за всички момчета от кампа е и разходка из Мадрид. По време на нея ще има тур на "Сантяго Бернабеу" с посещение на клубния музей. Завършекът е кратка програма в "Сиудад Реал" - това е тренировъчният център на първия отбор на "кралския клуб" във Валдебебас. Там може да се срещне с някои от звездите на тима, ако са започнали своята подготовка.


Божинов-младши е настанен в специално изградения камп на "белия балет" на базата на Европейския университет в Мадрид. Децата са по две в стая. Валери е заедно с най-добрия си приятел Дарин. Момчето е син на дружка на Алисия. Кампът се намира на 19 км от столицата на Испания. Базата разполага с удобни стаи с бани и климатици, WI-FI, ресторант, кафене, многофункционална спортна зала, девет тенис корта, четири тренировъчни терена, два нормални терена, четири сгради със съблекални, две зали за физиотерапия, едно синтетично футболно игрище, писта за лека атлетика и игрище за плажен волейбол.

източник:България днес