Шепа популярни личности и богаташи сътвориха истински парад на суетата на първия учебен ден в Италианския лицей в Горна баня.

Реномираното школо отвори врати точно в 10 сутринта за най-нетърпеливите ученици и техните майки, които се бяха изтупали като за чалга вечеринка, вместо за изпращане на децата си.

Засуканите дами над трийсетте до една бяха докарани с високи обувки и плътно прилепнали панталони. Някои от тях едва се движеха под напора на стегнатите корсети и поли, а стълбите пред входа на даскалото се превърнаха в непреодолимо препядствие за тоалетите им.

Дамите видимо бяха положили усилия, за да заличат възрастта си, а с тупираните си прически с всевъзможни удължения успешно докарваха визията на чалга изпълнителки в зората на демокрацията.

"Тези госпожи взеха лицея за БИАД или "Син Сити", възмущаваха се учителки, които недоумяваха може ли една майка да се навлече по този начин, за да изпрати детето си на училище. Сексапилното излъчване на мамчетата обаче свърши работата си и успя да пробуди нагона в подрастващите тийнейджъри от по-горните класове, които не спираха да точат лиги по засуканите родителки.

Новата звезда в Италианския лицей пък стана синът на депутатката Искра Фидосова. Младежът, който носи звучното име Франсоа, досега не беше присъствал на тържество за откриването на учебната година в Горна баня, защото бил започнал обучението си там от средата на миналия срок.

За изненада на мнозина тази година в двора на престижното школо ВИП присъствието беше силно ограничено. Така например сред малцината събрали се известни родители се отличиха само Ники и Влади Априлови, Лара Береану, Влади Въргала и Иван Несторов - Амебата. Според запознати причината били опасенията на известните, че децата им ненужно ще застанат във фокуса на медиите.