Да попие максимално от историята и културата на България си е поставил за цел синът на холивудската звезда Никълъс Кейдж – Уестън, научи „Монитор”.

27-годишният музикант е у нас за снимките на полицейския трилър „Код: 211”, в който си партнира с известния си баща. След като племенникът на легендарния режисьор Франсис Форд Копола счупи глезен в края на април, Кейдж-младши се възползва от забавянето на работата по продукцията, за да разгледа Античния театър в Пловдив.

„Този български град е скрито съкровище на невлияещата се от времето древност. Но е прекалено непознат за останалата част от света, въпреки факта, че датира от преди осем хиляди години и предишното му име е Филипополис. Препоръчваме ви да се потопите в духа на това място, което никога няма да забравите. Почти тревожно е колко подценявано е то. Нека обърнем на тази тера инкогнита (непозната земя – б.а.) малко внимание”, написа тогава Уестън в социалните мрежи.

Този уикенд Уестън продължи похода си към опознаването на българската съкровищница от забележителности, като заведе любимата си в Копривщица.

В града двамата прекараха ден, а сред местата, които посетиха, са родните къщи на Георги Бенковски, Димчо Дебелянов и Любен Каравелов.

Запленен от родната култура и история се оказа и самият Никълъс Кейдж, стана ясно след срещата на звездата с министъра на туризма Николина Ангелкова. В „Код: 211” той ще се превъплъти в полицай през 80-те, който попада на местопрестъплението по време на банков обир. По ирония на съдбата начело на престъпната банда застава именно Уестън, чийто дубльор в екшън сцените е петкратният европейски шампион по самбо – Иван Илиев. Двамата са приятели и извън сета на трилъра, а в знак на добрите им отношения спортистът подари на младия Кейдж своя куртка.„Един от най-умилителните моменти в живота ми. Смисълът на този жест е астрономически, нямам думи да опиша каква чест е за мен да получа такъв подарък. Благодаря ти с цялото си сърце” - с тези думи се обърна екранният обирджия към Илиев.

В България в момента е и друг член на семейство Кейдж – по-малкият син на актьора от „Лице назаем” - Кал-Ел. Тримата посрещнаха Деня на бащата в караваната на холивудската звезда. По повода синовете организираха своеобразно „кръщене” на Никълъс Кейдж, като го изкъпаха в шампанско.