Синът на актьора носител на Оскар Майкъл Дъглас и внук на легендата Кърк Дъглас бе осъден на 5 години затвор за притежаване на хероин и за големи количества метамфетамин и кокаин, изнесени от хотелска стая в Ню Йорк.

31-годишният Камерън Дъглас се призна за виновен по обвиненията през януари, последвали ареста му миналата година в модния хотел “Gansevoort“ в Манхатън.

В съда Дъглас се извини на семейството си за “този кошмар, създаден от самия мен“ и призна за дългогодишна пристрастеност към хероина.

“Смятам, Ваша чест, че нещата този път ще бъдат трудни“, заяви издънката на актьорската фамилия на съдия Ричард Берман. Бащата Майкъл Дъглас му изпрати писмо, с което помоли за снизхождение към своя син.

В него звездата на световното кино прави признанието, че Камерън се бори с наркотиците от 13-годишна възраст. В отделно писмо съпругата Катрин Зита-Джоунс също написа думи на подкрепа към младежа. Майкъл Дъглас присъства на съдебното заседание във вторник.

От 5-годишната присъда на Камерън ще бъде приспаднато времето, прекарано до този момент зад решетките. Той се намира в затвора от близо година.

източник: БГНЕС