Синът на българския футболист Стилиян Петров, който носи неговото име, изненада Слави Трифонов, видя Hotnews.bg. Телевизионерът, който ненавижда да дава интервюта у нас, говори с българчета, които живеят в Англия и им разказа за строгото възпитание от майка си, любимите книги и още доста лични неща. Слави се показа и като запален футболен фен и тънък познавач на английското първенство в разговор с млад нашенец.

Момчето полюбопитства дали Слави е играл футбол като дете и Трифонов веднага отвърна, че който не го е правил, явно някъде е сбъркан. Той си спомни как ритал топката като ученик и уточни, че разговорът му е много приятен, защото и сега продължава да гледа футбол. Призна, че харесвал „Астън Вила“ само заради Петров, който играел в него, но като познавач се произнесе, че в момента отборът се намира в добра форма.

Трифонов не пропусна да се изфука, че Стилиян му е приятел, но така и не зацепи, че срещу него във видеоразговора е синът на футболиста. Едва след като учителят, който бе модератор на дискусията, назова няколко пъти по име момчето, Трифонов го попита дали не е роднина със Стилиян Петров. „Аз съм му син“, призна през смях Стилиян-младши, а Трифонов веднага се развика: „Защо не ми каза?“.