Британските медии разпространиха разтърсващата история на незаконния син на легендарния Том Джоунс. Въпреки че състоянието на баща му възлиза на над 150 милиона паунда, 29-годишният мъж живее в приют за бездомни. Не, това не е сценарий на филм, а истинската история на живота на Джонатан Беркъри.

Миналата седмица сър Том Джоунс обяви, че е успял да продаде луксозното си имение в Холивуд за колосалната сума от 6,5 милиона паунда. В него има скулптури, фонтан, огромен зелен двор с невероятна гледка към Лос Анджелис, басейн, пет спални и седем бани. През изминалата година певецът разкри, че след смъртта на съпругата му Линда през 2016 г. вече не се чувства като у дома си.

От другата страна на монетата е съдбата на сина на Джоунс Джонатан Беркъри, който спи на пода в приют за бездомни хора в Ню Джърси и се чувства късметлия, ако успее да се сдобие с одеяло за вечерта. Конкуренцията за това удобство е голяма, тъй като в една стая спят над 30 мъже.

29-годишният мъж, който иска да бъде музикант, се опитва да стане известен с в псевдонима Джон Джоунс. Той никога не се е запознавал с баща си, не е говорил с него по телефона и не е получавал поздравления за рождения си ден. Въпреки това той не губи надежда, че някога 77-годишният легендарен музикант ще се съгласи да се запознаят.

„Бих искал да говоря с него за нормални неща, като какъв е животът му, да му разкажа за моя, искам да го видя, преди да стане твърде късно.“

Желанието на Джонатан обаче за момента е много далеч от реалността. Том Джоунс не признава, че има незаконен син до 2008 г., когато беше проведен ДНК тест, който доказа неговото бащинство.

Джоунс бил на 47 г., когато имал тридневна авантюра с модела Катерин Бейкъри, която тогава била на 24 години. Двамата се запознали в клуб в Ню Йорк през 1987 г.

Женият Джоунс я поканил да гледа концерта му на следващата вечер, а след това двамата отишли на вечеря, след която се озовали в луксозната му стая в хотел „Риц“ в Манхатън.

Три месеца по-късно Катерин установила, че е бременна и се свързала с хора от екипа на Джоунс, които й отговорили: „Това е шоубизнесът, скъпа. Направи каквото трябва.“

Така Джонатан се ражда на 28 юни 1988 г., а Джоунс, който открито признава, че през леглото му са минали над 250 жени, дълги години твърдо отрича да е баща на детето. След направения ДНК тест, съдът осъжда певеца да плаща издръжка на сина си, докато той навърши 18 години.

„Това е нещо, което не бях планирал. Ако го бях планирал, щях да направя нещо повече, не само финансово. Тогава просто се поддадох на изкушението“, коментира Джоунс през 2008 г.

За Джонатан, който бил на 20 г. по това време, думите на баща му били опустошителни.

Когато бил на 4 годинки, той непрекъснато си пускал касетките на Том Джоунс, които майка му притежавала и обожавал да пее някои от най-големите му хитове, като „Delilah“ и „It’s Not Unusual“.

Когато настоял да разбере защо няма баща, Катерин му показала списание, в което бил описан съдебният процес за бащинството. Тогава тя му казала, че певецът е твърде зает да забавлява хората и затова не може да бъде с тях.

Тогава момчето започнало да се надява, че един ден баща му просто ще влезе през вратата на дома им и ще се запознае с него.

Когато станал на 10, майка му най-накрая заявила твърдо, че баща му няма да се появи, а Джонатан се ядосал изключително много. Това отключило у него бунтарството, а тийнейджърсите му години се превърнали в истински кошмар - той имал проблеми с наркотиците.

Въпреки че Джонатан е наследил дарбата да пее от баща си, той така и не успява да се реализира. През годините редица предавания го канят за интервюта, но той отказва на всички. Той често е бездомен, като понякога спи в колата си. Бил е арестуван за притежание на наркотици и е бил изпратен в център за рехабилитация в замяна на отмяна на присъдата му.

Джонатан се опитва да оправи живота си, започва работа като готвач, намира си апартамент и започва да записва песни.

Преди 4 месеца решава да се опита да се свърже с баща си и със 60-годишния си полубрат Марк – единственото дете от 59-годишния брак на Том Джоунс и Линда.

„След смъртта на съпругата на баща ми реших, че той би поискал да ме види. Той остарява и може би е болен. Искам да го видя преди да е станало твърде късно“, разкрива мъжът.

„Дълги години му бях много ядосан. Сега знам, че животът е твърде кратък. Имам нужда да се запозная с него. Надявам се, че той се чувства по същия начин“.

Джонатан не могъл да открие директен контакт нито с брат си, нито с баща си и затова изпратил имейл до техните асистенти.

„Не искам да прекарам живота си, съжалявайки че не съм се опитал да се свържа с двама ви и бих искал да чуя вашата гледна точка в истински разговор. Живея в Ню Джърси, работя здраво, много съм близък с майка си. Записвам песни под името Джон Джоунс и мисля, че и на двама ви би ви харесала моята музика. Не искам да ми помагате в кариерата. Искам само да се запозная с баща си, преди да е станало твърде късно. Както всички знаем, животът е твърде кратък, за да оставим важните неща да ни се изплъзнат, така че свържете се с мен, когато можете“, написал в електронното си писмо мъжът.

Той все още не е получил никакъв отговор, а за четирите месеца от изпращането на писмото животът на Джонатан се е обърнал с краката надолу.

Той бил уволнен от работата си, загубил апартамента си през октомври, започнал да спи на пейки в парка, но след като станало твърде студено, бил принуден да потърси покрив в дом за бездомни хора.

През годините Джонатан си е представял как се явява на прослушване за предаването The Voice, в което Том Джоунс е съдия. Мъжът мечтаел баща му да се обърне и да му каже „да“, щом го чуе как пее. По-късно обаче се отказал и решил, че не е това начинът двамата да се запознаят.

Бъдещето на Джонатан е повече от несигурно и въпреки че през годините майка му се е опитвала да му помогне десетки пъти, в момента той трябва сам да се справи със съдбата си. А дали ще успее и дали някога ще се запознае със сър Том Джоунс, предстои да разберем...

Текст: Woman.bg