Синът на Валери Божинов тръгна по стъпките на баща си. Малкият Валерко вкара два гола в предпоследния мач от Бейби лигата, където играят 7-годишни деца. Той беше в основата на успеха за неговия тим ДИТ срещу селекцията БМ Спорт с 5:3.

"Падахме с 0:2, защото в началото бях решил да запазя по-добрите момчета за последната част на мача - разказва един от треньорите на Божинов-младши Димитър Тасевски. - Валери влезе и изравни резултата. Нападател е като баща си. Едно към едно е с него. Много е здрав и борбен. Бърз е. Има хубав удар за тази възраст. Все още трябва да работи в техническо отношение. На тези години важното е да има желание, а той го притежава повече от останалите дечица."

Наследникът на национала тренира футбол от лятото в класната школа на драгалевския клуб ДИТ. Божинов-син се готви в най-малката възрастова група. Негови треньори са Адриян Боцев и Димитър Тасевски, пише ''България Днес''.



Валерко тренира два пъти седмично. Неговата майка Алисия го води на заниманията. Тя тръпне и на всеки официален мач. В Бейби лигата отборите играят всяка събота. 10 тима участват в шампионата. Отборът на Валери Божинов-младши е на втора позиция след отбора на "Елит" (София), но само на три точки разлика.

Преди десетина дни таткото също стискаше палци и подвикваше отстрани по време на двубоя. Той пляскаше с ръце при головете на своя син. Валери Божинов-старши беше в София, защото се възстановяваше от контузия. Именно нападателят е решил да запише наследника си на футбол. През лятото той поддържаше своята форма с бившия кондиционен треньор на ЦСКА Роко Перота на стадиона в Драгалевци. Съпругът на Николета Лозанова е харесал терените и е попитал дали има групи за 7-годишни. След положителния отговор Божинов веднага е записал своя син.

Месечната такса в клуба е само 60 лв., което е джоб парата на Николета за 10 минути.