Бизнесменът Христо Сираков пръв постави основите на търсене на сродна душа (или тяло) в риалити шоу.

Доказаният плейбой е роден в София, учил е във Френската гимназия, прекарвал е летата си в Париж при леля си, завършил е външна търговия в Икономическия институт, работил е в Япония и Италия, а името му се свързва с десетки красавици, особено след развода му с топкрасавицата Мария Бешлиева.

Една година след предаването “Милионер търси съпруга” Христо Сираков пак е без официално гадже, но откровено пред “ШОУ” призна, че има нова тръпка, пише blitz.bg.

- Христо, има ли нещо, за което да съжалявате, че участвахте в „Милионер търси съпруга”? Бяхте доста сдържан с момичетата, предвид имиджа ви на плейбой…
- Не мисля, че всички от тях бяха на ниво. Затова бях и сдържан, чакайки и внимавайки коя е най-подходяща за финала. Бях длъжен да направя избор сред едни хора, от които никой не ме грабна истински. И точно предпазливостта ме спаси до края.

- Какво всъщност се случи с фаворитката ви Виктория Радина? Едва три дни преди финала ли разбрахте, че тя е порноактриса?
- Според мен на Виктория някой й пълнеше главата с глупости, че ще стане кандидатка за съпруга номер 1. Мислеше се за много страшна и поради тази причина се държеше надменно с всички. Никога обаче не е била избрана. До последния момент съм бил много внимателен за избора си и до последния момент съм проучвал. Това момиче поне трябва да има някакъв морал, някакъв интелект, някаква красота, някакви качества, които да са достойни за мен. Може да е изглеждало от екрана, че ми е фаворитка, но не е вярно. Тя го е създала това изкуствено впечатление в хората.

- А защо се спряхте на Ели Рашева?
- Защото мисля, че тя притежава повечето от качествата, които изброих, и заслужаваше да бъде избрана като евентуалната ми бъдеща съпруга, каквато беше целта на предаването.

- И какво стана накрая?
- Ами нищо! Ели е готино момиче. Прекарвали сме много вечери заедно, в които ни е било забавно. Продължихме да се виждаме и след края на предаването, но засега няма някакво конкретно развитие, особено такова, каквото хората са очаквали.

- Т.е. няма тръпка между вас?
- Ами, да, няма. Може би в един момент имаше привличане, но човек се лъже понякога. Така или иначе, в момента не съществува тази тръпка, няма нищо.

*Христо Сираков в приятна компания

- Преди старта на риалитито се надявахте да ви пишат момичета, с които нямате възможност да се срещнете в живота си, но май и това не се получи...
- Получи се така, че много от момичетата не искаха да застават пред камерите. Писаха ми, видяхме се, чувахме се, но се притесняваха от известността.

- А поддържате ли връзка с някое от тези, неизвестни на широката публика, момичета?
- Да. С някои от тях дълго време се виждахме, дори имах и едно гадже. Но не сме се снимали, не се е показвала на екран.

- А сериозна ли беше връзката ви с гаджето от “Милионера” или беше краткотрайна авантюра?
- Не бих казал, че беше авантюра. Тя живее в Италия, а аз вече се върнах от там почти дефинитивно. Там е научила за предаването, дойде до България, аз ходих до Венеция. Имахме няколко романтични вечери, много истински, но така или иначе сме разделени поради факта, че тя живее в Италия, а аз тук и няма как да сме заедно.

- Винаги сте казвал, че мразите прякора си “Стоте манекенки”...
- Този прякор ми го измислиха журналистите, никой никога не ме е наричал така...

- Но сякаш все излизате с манекенки. Ето и Ели Рашева също е модел.
- Манекенките са красиви жени и да кажем, че като типаж ми харесват. Освен това са много артистични. Манекенството не е никак проста работа. Едно време жена ми и нейните колежки бяха истински артисти. Манекенството е дарба, която най-добре личи при сравнението между световните манекенки и нашите, повечето от които се препъват по подиума. В момента, като кажеш манекенка, е символ едва ли не на леко момиче, а за мен това не винаги е така.

- Сред жените, които избирате, все пак преобладават известните и красиви пред просто красивите.
- Много е просто. Италианците харесват по-пълни жени с по-пищни форми, аз харесвам високи жени с дълги крака и слаби – това са манекенският тип жени, и оттам тръгва може би тази история. Това е въпрос на вкус, но не е необходимо такава жена да работи като манекенка.

*Христо на Orange Summer Party

- Вие изглежда влагате много усилия във всяка връзка, а все се стига до раздяла. Защо става така?
- Влагам страшно много усилия във всяка една моя връзка, независимо от това дали и колко ще продължи. А как свършва тя? Свършва не само, защото аз искам. Повечето пъти връзките свършват естествено. Те или се изчерпват, или изобщо не е имало нещо, което да ни задържи заедно. Аз не търся едно нещо в една жена. Ако търсиш само едно-две качества може да ги намериш бързо в някоя и да си живееш с нея цял живот – не е това проблемът. Аз търся една комплексна личност, която много трудно се намира, а освен това трябва да пасне на моя тежък характер, аз да я харесвам, тя да ме харесва, и целият този синхрон да продължи в годините. Много хора спят до жените си и след като им е изчезнала тръпката, но аз не искам да го правя. Това е разликата между мен и повечето хора.

- Говори се, че сте имал една голяма любов след съпругата ви Мария, заради която всъщност е приключил бракът ви, но не става дума за Ирен Онтева. Така ли е?
- Не! Аз съм изключителен враг на идеята някой да остави жена си заради друга жена. Това не ми се е случвало и не бих го направил. Ако оставиш една жена, то е за да си свободен, а да се разделиш с една, за да отидеш при друга… Така или иначе, след няколко месеца или след година, тази тръпка пак минава и положението става абсолютно същото като предишния път. Страшно глупави са мъжете, които го правят единствено заради това, а аз не съм в тази категория.

Мария никога не е искала да се разделяме. Просто аз, може би беше прищявка от възрастта, реших, че животът е твърде кратък и е хубаво да си свободен, за да го изживееш пълноценно. Точно с тази идея се разделих с Мария. Тя е най-прекрасната жена на света за мен!

Нямало е друга причина да се разделим. Много пъти се е случвало да изпусна нещо питомно, за да гоня нещо диво, както в случая с Мария. Но не съжалявам за това, защото в това търсене живееш. Ако си вързан с някого, губиш възможността да излезеш с едно прекрасно момиче например на вечеря, дори и да е само за веднъж, дори и да не спиш с нея. Но ако си свободен, няма да ти се налага да лъжеш или да се чудиш какво да кажеш на жена си, ако ти звънне, което не съм правил и не бих желал да правя и да влизам в ролята на такъв нещастник. Искам да съм свободен до момента, в който не видя великата жена, както навремето видях Мария.

*Христо и Зара

- Със Зара обаче продължавате да изглеждате като двойка...?
- Ние със Зара сме си заедно, така както сме си заедно с много от жените, с които съм бил. С повечето от жените си съм в такива прекрасни отношения, все едно никога не сме се разделяли. Това е като закон при мен. Може би защото се грижа за тях и защото съм дал много от себе си, те не могат да го забравят. По този начин ме чувстват винаги близък, а и аз не спирам да им помагам с каквото мога. По същата причина със Зара до ден-днешен сме близки. Тя идва вкъщи, идва ми на вилата, по два-три дена стои. Не виждам смисъла да прекъснем нещо, което е хубаво. Без да сме гаджета.

- В момента имате ли гадже?
- Не.

- Няма интересна жена около вас ли?
- Има много, но няма такава, която да ми е спряла вниманието. Имам момиче, с което ми е много приятно да излизам, да се виждаме, да правим любов…

- Но тя не ви е гадже?
- Много по-трудно е вече за мен да се отдам на някого. Като се отдадеш на някого, кажеш “това ми е гаджето”, демонстрираш го пред всички и публично кажеш „обичам те”, се чувстваш сякаш си излязъл навън без дрехи. Ставаш изключително уязвим. Преди да реша да го направя това един ден отново, ще помисля 100 пъти. Разголването пред един човек не е никак приятно и трябва да си сигурен кой е до теб. Една личност има много аспекти и всички те трябва да съвпаднат с мен, за да поискам отново да кажа „обичам те”.

Интервю: Надежда Ненова; Снимки: Bulphoto