Истинска война се води в Интернет срещу Иво Сиромахов, откакто стана ясно, че сценаристът постоянно краде свежи чужди хрумки, представяйки ги за свои или слагайки ги в устата на шефа си. 

Така лъсна истината, че "Шоуто на Слави" се крепи почти изцяло на плагиатство – било на чужди формати, вицове или идеи, пише blitz.bg.

Появата на двойника на национала Благой Георгиев – Благо Джизъса, в „Шоуто на Слави“ се оказа поредната кражба на сценаристите на Дългия.

Плагиатството предизвика нов скандал в Интернет-пространството само няколко дни, след като Иво Сиромахов бе разкостен заради това, че краде статуси от „Туитър“ и „Фейсбук“, а след това ги представя като авторски във вечерното предаване на bTV.

Всички ощетени от него са категорични, че трябва да му се даде урок.

В „Туитър“ вече тече кампания по осмиването му, а някои дават и радикални предложения, като това да му бъде връчен „Златен скункс“ от „Господари на ефира“.

Шоуто за гафове вече е било алармирано от десетки хора и нищо чудно съвсем скоро „миризливата“ награда да се окаже в ръцете на Сиромахов. Това ще е изгодна възможност и за „господарите“ да си върнат на Слави Трифонов, който ги съди от няколко години за това, че използват кадри от предаването му, с което според него нарушават Закона за авторското право.

Проверка на “ШОУ” установи, че новият персонаж на „Шоуто на Слави“ Благо Джизъса, както и много от репликите му са нагло отмъкнати от Сиромахов и колегите му от сатиричния спортен блог „Три корни“. Веднага след като грабежът бе разобличен, последва яростен отговор към шоуто:

„Текстовете и колажите са авторски. И следващия път, когато гепите каквото и да било от “Три корни” – цял живот с хемороиди да се влачите, секс да не видите, домашните си любимци в торба в реката да намерите, още 250 години да живеете и всичките с Алцхаймер да са, парите от реклама в предаване с крадени неща за свещи и лекарства да давате. И ташаците ви да изсъхнат“, кълне Сиромахов и сие истинският автор на образа и лафовете на Благо Джизъса.

Срещу Сиромахов бе създаден и специален канал в Twitter, в който той е обект на тотална ирония и сарказъм от страна на потребителите. Във „Фейсбук“ пък съществува страница, озаглавена „Да помогнем на Иво Сиромахов да спре да пише“.

Вижте видео:

Благо Джизъса в Шоуто на Слави

Снимка: Bulphoto