Зверски скандал тресе Театър „Българска армия" вече цяла седмица. Поводът е церемонията по раздаването на наградите „Аскеер", която се проведе на 24 май. На пръв поглед тя бе истински празник за артистите. До „Всеки ден" обаче достигна информация, че зад кулисите са се въртели страховити интриги, в които са въвлечени едни от най-големите звезди на този театър - Дони и съпругата му Нети.

Увлечени в раздаването на статуетките и спектакъла, организиран по този повод, много малко от зрителите забелязаха, че Нети не се появи нито на сцената, нито в залата. Това е странно, като се има предвид, че от години тя е една от ключовите актриси в Театър „Българска армия" и без нея не минава нито една церемония на Аскеерите. За първи път от 10 години обаче на 24 май по сцената не се разходиха нейните безкрайни крака, които са сред най-красивите бижута на всеки спектакъл, в който участва.

Фенове на актрисата напразно я чакаха да я видят да поднася награда, да изпълни монолог или песен. Още повече че вечерта бе посветена на Мигел де Сервантес и Уилям Шекспир, а Нети има една от ключовите роли в спектакъла „Ромео и Жулиета" по пиесата на английския автор.

В залата го нямаше и съпругът на Нети - Дони. Това също беше странно, тъй като той от години е композитор в театъра, участва в култовото му представление „Секс, наркотици и рокендрол" и е най-често ангажираният като музикален продуцент на церемониите по раздаването на Аскеерите.

Говори се, че отсъствието на двойката не е било никак случайно. Дони и Нети директно бойкотирали церемонията, защото се чувствали силно неглижирани в театъра.

Композиторът, макар да има студио в сградата и да стои зад музиката на повечето спектакли там, по неясно стечение на обстоятелствата вече трета поредна година е аут от галаспектакъла на 24 май. Последният път, когато е бил музикален продуцент, е през 2013-а. Оттогава не е имал нищо общо с церемонията, а за първи път тази година на мястото му бе поставен Дани Милев. Към този музикант в гилдията има противоречиви мнения. От една страна, той е признат като професионалист. От друга обаче, има заигравки с поп фолка, които настройват критично много от колегите му. Твърди се, че Дони бил обиден, че с лека ръка са го заменили с „този чалгаджия". Нети пък логично застанала на негова страна в спора.

В момента двойката била в много обтегнати отношения с ръководството на театъра, като дори обмисляла да го напусне. Това щяло да бъде много болезнено и за Дони, и за Нети, които са свикнали с работата си на тази сцена. Въпреки това обаче не било изключено да си тръгнат, и то в най-скоро време.