В страшен скандал попадна участникът в последния "ВИП Брадър" Ричард Величков. Друг риалити герой - победителят в първото издание на "Къртицата" Любомир Жечев направи собствено разследване за шумно рекламирания от фитнес инструктора продукт за отслабване "Липовон", видя ПИК. Величков твърди, че е вносител на произведената в Мексико хранителна добавка, с която се свалят по 5 килограма на месец.

"Сериозно се съмнявам, че това момче може да внесе някакъв продукт от чужбина, камо ли от Мексико. Казах си, щом продуктът е мексикански, значи трябва да има някакъв официален сайт на тези чудотворни таблетки за сваляне на мазнини. Ричко насочва потребителите към официалния сайт - Липовон точка ком. Сайтът изглежда като скалъпен в час по информационни технологии, има само една снимка, продукт на нескопосан фотошоп", изригна срещу самозванкото Любо Жечев.

По време на разследването си той установил, че мексиканският продукт има представителства само в България, в Гърция и във Великобритания."Как така този изключително успешен продукт за отслабване не се опитва да пробие в САЩ, Канада или в Европа? Също така хостингът на уж официалния сайт на този оригинален продукт се оказа в България. Възможно ли е българи да са направили този сайт и самия продукт?!?", пита с ирония Жечев във влог в "Ютюб", посветен на Величков и хранителната му добавка.

Във въпросния сайт е посочено, че адресът на фирмата производител "Lipovon LTD" се намира в град Мексико Сити. Съобразителният Жечев веднага потърсил адреса в "Google Earth", а резултатът не показал нито фабрика или друга сграда, обозначена с логото на продукта. В сайтове, които съдържат база данни с имената на мексикански фирми, Любо Жечев също не открил Lipovon LTD