Организаторите на националния конкурс за красота "Мис България" се разграничиха от конкурса "Мис Хасково".

На 8 септември 18-годишната Мирослава Николова спечели титлата, а нейни подгласнички станаха Илияна Николаева и Мими Топалова. Сред 5-членното жури са и участнички в конкурса "Мис Плеймейт" - Бояна Генова и Дилена Димитрова.

Любителско видео от конкурса предизвика масово недоволство и негативни коментари в социалните мрежи. На него се вижда, че 8-те момичета, претендентки за титлата за красота, са облечени неприлично и се държат доста пошло и вулгарно на сцената.

"Това е някакъв вид забавление за гостите на тази дискотека, но не е конкурс за красота. Това няма нищо общо с конкурса "Мис България". Стандартните изисквания за участие в такъв конкурс е височина от поне 170 см, да са навършили 17 години. Този клип е лека пародия на филма "Грозна като смъртта", коментира организаторът на конкурса "Мис България" Ирина Папазова, цитирана от "Нова тв".



Преди това регионалният мениджър на агенция "Интерсаунд" Адриана Добрева заяви за "Хасково.инфо", че Папазова, е възмутена от пошлостта на хасковския конкурс. Тя припомни, че през май в Хасково се проведе регионален конкурс за "Мис България 2016" с победителка димитровградчанката Илина Цветкова, която ще представя Хасково.



"Конкурсът си беше на ниво. Не знам как е станала тази работа. Не мога да нося отговорност за това – не задължавам момичетата с нищо – нито договори, нито да работят за мен. Това, което се вижда на клипа, е станало, когато съм броял резултатите от гласуването. Имам патент за провеждането на конкурса "Мис Хасково", обясни организаторът на конкурса Делчо Пантев (28).



Той е има агенция за подбор на персонал - частна трудова борса. Преди конкурса "Мис Хасково" два пъти е организирал конкурси "Мис Димитровград", отново в дискотека. 

Снимки: Hilife