Люба Кулезич и Иван Гарелов се скараха в ефира на ТV7.

Причината за поредния конфликт между журналисти в България, бе присъдената наскоро награда за телевизионна журналистика “Свети Влас”. Мистър Панорама бе поканен за право на отговор, тъй като в поредица от предавания, водещата на „Насреща Люба Кулезич” критикува новоучредения приз.

”Невинна ли е авантюрата между бизнеса, журналистиката и наградите”, попита Кулезич Гарелов, а журналистът помоли да прочете резюмето, което си е подготвил.

От написаното стана ясно, че именитият журналист е учредител на наградата “Свети Влас” заедно с проф. Ивайло Знеполски, Любен Дилов, доц. Георги Лозанов, Петко Бочаров, Георги Тенев, Димитър Найденов, Павел Васев, Копринка Червенкова, Стефан Димитров и Антони Георгиев. Сред спонсорите пък били не само братя Диневи, а и други фирми, сред които и фармацевтичната компания на един от собствениците на „Труд” и „24 часа” – Огнян Донев. Фондацията пък случайно или не, била регистрирана в Бургас. Цялата церемония се провела в хотела на братя Диневи, но по това време хотелите навсякъде били празни, обясни още Гарелов.

Защо сред номинираните липсват разследващи журналисти като Диляна Гайтанджиева и Васил Иванов, попита Люба Кулезич. Гарелов пък обясни, че Кулезич не е влязла сред кандидатите за приза, защото според регламентите на конкурса оценки се давали само на предавания до 1 март, а нейното стартирало след тази дата. Кулезич пък обясни, че сама е отказала да бъде номинирана за подобна награда.

Наградата „Св. Влас“, беше присъдена за първи път тази година на Диана Найденова, заедно с 10 000 лв. Идеята на приза била той да се превърне в традиция, а паричната премия догодина да бъде поне двойно по-голяма.

„Ужасно приятно ми беше с вас, толкова приятно, че не мога да си позволя да остана повече, каза Гарелов, след като си прочете резюмето, стана, а камерата проследи напускането на студиото. „Дано още по-приятно да ви става”, отвърна му Кулезич.