Синоптичката Божана Филипова и бившият й съпруг - новинарят Косьо Филипов, са напуснали Нова телевизия.

Това обяви в личната си "Фейсбук" страница разделилата се със същата медия Цвета Кирилова.

Според бившата водеща на "Здравей, България" оставките на колегите й са придружени с напускането на още трима служители от техническия екип.

Емблематичните за "Нова телевизия" лица - Косьо Филипов и Божана Филипова преминават в лагера на TV7.

Така водещата на времето и говорителят на "Календар" се присъединяват към колежката си Диляна Гайтанджиева, която направи същия трансфер преди няколко дни.

Косьо Филипов става част от емисиите на Новините на TV7 съвсем скоро, а зрителите ще могат да видят любимката си Божана в ефира на телевизията след около месец, съобщава bnews.bg.


„Познавам и двамата професионално от години и с интерес следя тяхното развитие. И двамата имат силно екранно присъствие и TV7 започна преговори с тях съвсем целенасочено,” заяви Николай Бареков, директор „Новини и актуални предавания”.

„За нас като медия е голямо признание, че доказани професионалисти имат интерес да работят с нас и избират да се присъединят към екипа на TV7. Това показва, че имаме доверието на колегите, а оттам и на публиката,” допълни Евелина Колева, изпълнителен директор на телевизията.

Запознати с телевизионното задкулисие твърдят, че отливът на кадри от Нова тв в посока TV7 е напълно логично, тъй като трусовете в Нова не са от вчера, пише blitz.bg.

Топрепортерите Васил Иванов и Марин Николов също се канят да хвърлят оставка, защото им писнало от ниските заплати. "Ще се махаме, там вече не се издържа!", заявил Васил Иванов на купон пред колеги.