Една от най-привлекателните актриси на Холивуд – Скарлет Йохансон има днес рожден ден.

Родена е в Ню Йорк през 1984 г. Тя е само една от общо петте деца на датски архитект и еврейка. Има и брат бризнак – Хънтър Йохансон.

Кариерата й в киното започва, докато е едва на 10 години с ролята си на Лора Нелсън в "Север“.

Сред знаменитите й роли са "Изгубени в превода", "Момичето с перлената обица", "Нани", във филма на Уди Алън "Вики, Кристина Барселона", "Капитан Планета". А за снимките на "Черната Далия" гостува и у нас.

Пробва се и в музиката. Първият й албум е "Anywhere I Lay My Head" и съдържа различни версии на песни на композитора и певец Том Уейтс.

Тази година Йохансон се нареди и сред най-касовите холивудски филмови звезди на всички времена и е най-високо класираната актриса сред тях.

Според анализаторите от сайта Бокс Офис Моджо, Йохансон намира място в Топ 10, благодарение на филмите с нейно участие, реализирали над 3 милиарда долара от продажбата на билети в САЩ. Успехът й се дължи отчасти на ролите й в продукции от комиксовата вселена на "Марвел".

Най-касовата продукция с участието на Скарлет Йохансон, "Отмъстителите" (2012), реализира в домашния бокс-офис солидната сума от 623 милиона долара.

През тази година почитателите на актрисата я гледаха във филмите "Книга за джунглата", "Аве, Цезаре!" и "Първият отмъстител: Войната на героите".

Бе съпруга на актьора Райън Рейнолдс и след развода си с него се опита да пази личния си живот далеч от медийното внимание. Трудно й е да успява.

Сега половинка в живота й е Ромейн Дюриак, от когото има и дъщеричка Роуз.

Освен в киното, стана ясно, че тази година двамата започват и страничен бизнес – отварят бутик за гурме пуканки в Париж. В него се предлагат всякакви пуканки – солени, сладки и т. н. Магазинът се нарича Yummy Pop и е в сърцето на парижкия квартал Льо Маре.