Зрители на предаването "Един за друг" се разгневиха след епизода, излъчен на 21 април. Повод за бунта бе поредното изпитание за дамите, които трябваше да стъпват в аквариум с различни животни - мишки, жаби, хлебарки и бели червеи. Най-много възмущение предизвикаха стъклените кутии с плъховете, които видимо агонизираха. Животните бяха затворени без въздух, докато някоя от участничките не даде грешен отговор на въпрос от обща култура.

Тогава аквариумът се отваряше, но не за глътка въздух за гризачите, а за да стъпи дамата вътре с двата крака. Според условието участниците трябва да издържат при животните в продължение на минута. От кадрите се виждаше, че някои от мишките са в полуживо състояние заради липсата на кислород. По същата причина голяма част от червените бяха почернели, а стените на аквариумите бяха запотени.

"Не разбирам за какво наричате това шоу "най- позитивното", като има епизоди, в които животните са използвани като вещи? Не виждам нищо позитивно в това да не зачиташ нечий живот - било то на мишка, змия, таралеж или друго същество", пишат зрители на страницата на шоуто."Ето това е уплашеното лице на грозното ви предаване! Уплашени са, може да ги нараните и заслужавате да ви свалят от ефир заради това!", бясна е зрителка, публикувала снимка на агонизиращите мишки. Тя се закани още днес да пише до отговорните институции.

източник:ПИК