Не пропускайте джаз концерта на Росела Грациани и Долче Вита, който ще се състои на 10 август от 19:00 ч. на главната сцена на площад „Никола Вапцаров“ 1 в Банско, в рамките на XVII издание на Джаз Фестивала (8-13 август 2014), благодарение на Италианския културен институт в София. Входът е свободен.

Росела Грациани е изключителен представител на италианската песен и традиция, като се е посветила в частност на тази област в музиката, считана за пресечна точка между джаза и средиземноморската музика.

Кадифеният й глас ще бъде придружен от трима изключителни музиканти – Луиджи Сидеро на пиано, Джорджо Сантизи на контрабас и Стефано Перето – ударни. Резултатът ще бъде един изключителен музикален момент, балансиращ между суинга и топлината на латинските ритми, преплетени с най-красивите мелодии на италианската музикална традиция.

Популярността на Международния Джаз Фестивал в Банско расте с всяка изминала година. През 2013 г. фестивалът имаше повече от 45 000 зрители, със средна посещаемост от 8000 на вечер. Увеличава се и броят на чуждестранните зрители, а тази скиорска местност сред склоновете на Пирин, която е считана вече за основен конкурент на Монтрьо в Швейцария, предлага програма, която тази година включва повече от 25 джаз групи и солисти.