Славена се разходи из Скопие и посети забележителностите на града след участието си в 15-ото юбилейното издание на „Фолк фест Роса“.

Изпълнителката на Diapason Records отиде на паметника на един от любимите си изпълнители – Тоше Проески, който, за съжаление, вече не е сред нас.

Певицата на „Опасни играчки“ призна малко след завръщането си в България, че е очарована от македонската столица и със сигурност ще я посети отново. „Личи си, че са инвестирани много време, средства и усилия, за да може центърът на града да има такъв вид. Определено изглежда доста внушително и впечатляващо.“, сподели тя.



Славена довери, че най-силно вълнение изпитала, когато застанала пред паметника на големия Тоше Проески, който загина трагично в автомобилна катастрофа преди седем години. „Той е един от любимите ми изпълнители. Обожавам неговите песни и винаги ги слушам с удоволствие. Много е тъжно, че ни напусна толкова млад.“, довери певицата. „Прекрасно е, че са издигнали паметник, с който да почетат паметта на един толкова талантлив човек. Така споменът за него ще бъде вечно жив в съзнанието не само на съвременниците му, но и на бъдещите поколения.“, сподели още тя.

Гид на Славена по време на разходката й из македонската столица бе композитора Бобан Мойсовски – автор и на песента „Душо моjа“, с която тя се представи на сцената на „Фолк фест Роса“. В Скопие тя се срещна също и със Сашо Нойкич, който е написал текста за парчето.