„Написаното по темата беше моя лична инициатива“, това заяви Славея Сиракова по повод скандалния си статус, че ѝ се повръща от майките на деца с увреждания, който предизвика лавина от негативни коментари срещу нея и семейството ѝ в социалните мрежи.

„Истината е, че беше много добре разбрано, и то от интелигентни и добронамерени хора“, продължи Сиракова пред 168 часа и добавя: „Извъртяха думите ми по изключително грозен начин, затова ще се въздържа от коментар“.

Въпреки това дъщерята на Наско Сираков и Илияна Раева успя да си навлече гнева на хиляди хора може би защото обстановката с майките на деца с увреждания се нажежава още повече. Критичните коментари срещу нея валяха, но и майка ѝ не закъсня да я защити. „Долу ръцете от дъщеря ми – яростно написа Раева. – Употребихте ли всички възможни клетви към Славея и семейството ми?! Изхвърлихте ли от собствените си тела?!“.

Тези думи обаче отново останаха неразбрани както очакваше семейството. Отново хиляди хора оплюха и Раева за изказването ѝ. Въпреки това шефката на федерацията по гимнастика се опита да оправдае щерка си, като изтъкна, че Славея от години обикаля и подпомага домове за изоставени деца и такива в неравностойно положение в някои градове на България и София:

„Отначало се връщаше много разстроена. После някак си го прие като нещо, което я правеше много полезна за тези Божии деца, и го правеше с огромно желание – обясни Раева. – Измисляше различни инициативи и им носеше различни неща, оставаше там, знаеше имената на някои от дечицата и историите им, разказваше ни с усмивка за тях и им се радваше искрено. Но не успя да прости на родителите им. Е, може и да не е права, но не успя да разбере тези родители“.

Славея все пак реши да се извини: „Преди всичко се извинявам, че с последния си пост засегнах майки и родители, които неправилно са изтълкували думите ми или аз неточно съм изразила онова, което силно ме възмущава последните години! Подкрепям всички вас, които се борите за нормалното съществуване на вашите деца. За първи път ще напиша нещо, което съм премълчавала досега от деликатност и възпитание! Същото, което беше една от причините да напиша този пост.

Откакто съм се върнала в България, не един път съм била инициатор и човек, който е подкрепял благотворителни каузи, свързани с домове за изоставени деца с тежки увреждания. В един такъв дом човек може да види съвестните хора, които се грижат за тези деца като за свои… но там може да видиш безотговорността и безсърдечността на родителите, които са ги изоставили.

Прочетох част от коментарите ви и останах изумена от клетвите и злобата, която сте изсипали върху мен и семейството ми! В моя живот винаги е имало място за помощ и човечност към нуждаещите се. Това ме кара да се чувствам щастлива и полезна“.

Емоционалното ѝ извинение обаче не пожъна огромен успех.