Парите не миришат и срамен труд няма, категоричен е до ден днешен Слави Трифонов, който от сегашното си положение на милионер, досущ като един американски филантроп обича да си припомня за моментите, в които се е хващал на всякаква работа, само и само да не си легне гладен.

Пътят на водещия от Би Ти Ви към столицата не е тайна за най-верните му почитатели. След като завършва музикалното училище в Плевен, той поема към София, където успоредно със студентството си продава и мартеници, припомня Всеки ден. Историята със сергията на Слави с Пижо и Пенда в подлеза на ЦУМ върви ръка за ръка с биографията му, но малко популярен факт е, че Дългият е вършел и друга, далеч "по-черна работа".

Учиндолецът има записан стаж в трудовата си книжка и като чистач на трамваи. Недоимъкът и липсата на работа накарали Слави да си търси всякаква работа, докато е студент - хем да ен тормози финансово родителите си, хем да си припечелва и за гаджета. Малкото възможности по онова време накарали Слави да се цани за работник в депо "Красна поляна".