Слави Трифонов дарява тайно стотици хиляди левове на български храмове.

Шоуменът държал благотворителността му към църкви и манастири да не се разгласява публично. Слави решил да отделя немалки суми за възстановяване на рушащи се старинни църкви и манастири в по-малките градове и села, след като през последните години бе връхлетян от куп тежки болести.

За последните 7 години Трифонов е дал близо 1 милион лева за възстановяване на храмове, пише в. "Всеки ден". 48-годишният Трифонов е с доста разклатено здраве.

Дългия едва не изгуби зрението си. Болестта, която се отключи през 2007 г., е ретробулбарен неврит, засегнал зрението и на двете очи. Силните прожектори в студиото на „Шоуто на Слави" допълнително утежняват положението и затова той ходи със слънчеви очила.

Заболяването обаче удари не само зрението, но и краката му, и се наложи той да се придвижва с бастун. Преди няколко години пък Дългия счупи крак в разгара на турнето си и се наложи да го отложи. Безкрайните болежки на Трифонов го принудиха да поиска в студиото на шоуто да бъде монтиран ескалатор на мястото на стълбите, по които той слизаше на сцената, за да отиде до креслото си.

Въпреки че не е религиозен, Дългия се надявал чрез даренията да умилостиви Господ и да си закрепи здравето. Последната идея на Слави е сам да вдигне храм. Трифонов имал намерение, докато стане на 50, да е построил църква. В момента шоуменът търсел подходящ терен, където да съгради храма. За целта гологлавият водещ щял да отдели над 1 милион лева.