Концертът на "Ку-ку бенд" на 9 юни в най-голямата европейска зала - The O2 Arena в Лондон, ще се казва "Системата ги убива". Новината съобщи Слави Трифонов на пресконференция в София. "Концертът ще е в подкрепа на родителите на деца с увреждания и затова ние ще дарим цялата печалба от този концерт за тяхната кауза. Защото смятам, че тяхната кауза трябва да е кауза и на всички нас", обясни шоумен №1.


"Това, че майките на тези деца не бяха допуснати в Парламента и им обясняваха, че има някакъв дрескод, ни възмути дълбоко", обясни още водещият с най-дълъг стаж пред камерите. Той визира случката от преди няколко седмици, когато родители на деца с увреждания не бяха допуснати в Народното събрание заради фланелките си с надпис "Системата ни убива". 

"И това, което можем да направим е да ги подкрепим, а моралната подкрепа в случая не е достатъчна. С моите колеги споделяме тезата, че сме българи, че има такъв народ, а не че има такъв дрескод. Така че всеки един, който ще дойде на концерта, няма да бъде просто на концерт, а ще бъде съмишленик в кауза. Каузата да бъдем общност.