"И ти си аз, и аз съм ти и всички сме такива
и не щем да мрем когато най-учтиво ни убиват!"
С тези слова, заплашващи да се превърнат в национален рефрен за българите, Слави Трифонов призова към единство на нацията, с която ще преборим коварната зараза. Новото парче от Трифонов е лирично и нахъсващо, а докато реди слова с помощта на рапъра Тото, видеото сменя кадри на празна София и лекари с предпазни облекла.

Трифонов направи изненадваща премиера на песента в социалните мрежи, като написа: "Хан Кубрат е бил прав. И от хан Кубрат насам истината е една и съща,  когато сме заедно, ще бъдем силни и ще преодоляваме всички препятствия. Дори препятствието на коронавируса. Защото сме заедно". Феновете на водещия побързаха да похвалят новото му парче, а други не особено впечатлени от посланието го посъветваха да не прави песни и че живият живот е съвсем различен.

Няколко часа след музикалното послание на водещия, по време на редовния сутрешен брифинг в Министерски съвет, репортер от телевизията на Трифонов запита премиера Борисов защо медиците на Спешна помощ не са тествани масово, както всички депутати.
"Всяка минута нося лична отговорност за всяко решение в държавата. Със сигурност взимам по-тежки решения от хората на първа линия.

И аз мога да изпея една песен, но да управляваш държава е друго", отсече Борисов към репортера Станислав Балабанов, който се оказа, че е влязъл в Министерски съвет без акредитация . Премиерът увери, че няма да се справи по-лошо с пеенето от Трифонов. А на тръгване благодари за въпросите и изпрати много поздрави на собственика на телевизия "7/8", като каза: "Може да се надпяваме".

източник:България днес

снимка:фейсбук слави трифонов