Крисия е уникална, тя е нестандартна и нейният успех логично доведе домакинството на "Детската Евровизия" в България. Това стана ясно от думите на Слави Трифонов минути, преди да започне първият етап от избора на българския талант за конкурса тази година. 

10-годишната Крисия, в акомпанимент на братята Хасан и Ибрахим спечели второ място на "Детската Евровизия" през 2014 г. с изпълнението си на песента „Планета на децата", пише ''Всеки ден''.

Гласуването на зрителите от държавите-членки на „Евровизия" отреди първото място на Италия.

От днес по Би Ти Ви стартира първият кръг за избор на българския талант за конкурса „Детска Евровизия 2015", на което издание тази година страната ни е домакин. Тринадесетото издание на Детската Евровизия ще се проведе на 21-ви ноември в зала „Арена Армеец" в София и ще се излъчва на живо по БНТ.

За втора поредна година БНТ и Би Ти Ви обединяват усилия за най-доброто представяне на страната в престижния детски музикален форум. Тринадесетото издание на Детската Евровизия ще бъде под мотото Discover в съзвучие със стремежа на всички млади хора по света да откриват нови хоризонти и да сбъдват мечтите си.

Би Ти Ви ще покаже предварителния кастинг, полуфиналите и финала на националната селекция в няколко епизода в праймтайм. 24 деца ще преминат в полуфиналния етап, където ще покажат таланта си пред комисия от трима души. Журито, което оцевява децата в първия кръг е в състав Слави Трифонов, Евгени Димитров-Маестрото, Георги Милчев-Годжи и сценаристът на "Шоуто на Слави" Филип Станев.

България посреща "Детската Евровизия" на 21 ноември в „Арена Армеец"

Популярният певец Орлин Павлов ще бъде представителят на БНТ в журито, което ще избере българския участник в Детска Евровизия 2015. Той, заедно със Слави Трифонов и Евгени Димитров-Маестрото от страна на Би Ти Ви и продуцентска компания „Седем осми", ще оценява полуфиналистите и финалистите в конкурса.