Роксана нашумя първо в предаването ''Стани попфолк звезда'', като до последно зрителите смятаха, че ще бъде избрана на първо място.

Вместо нея избраха друга певица и Рокси опита късмета си в другото шоу на Дългия – ''Гласът на България''. Там разчувства публиката с драматичната си история – по време на шоуто почина майка й. Нещастният случай разтърси младата певица, която успя да преглътне мъката си и все пак продължи да се изявява до края на предаването.

Оказа се, че артистичният й псевдоним е получила от Слави, който я сравнил с жената на Александър Македонски. Трифонов се доверил на историческа трактовка, която определя Роксана, като амбициозната жена на императора И понеже младата ромка го впечатлила със своята целеустременост, той й дал новото име, пише kliuki.bg.

Певицата получи много критики, че подражава твърде много на Софи Маринова, но се опитва да ги обори и да докаже, че има собствен стил. Дълги години тя е пяла по сватби и всякакви ромски празници, а сега вече има договор с музикална компания.

Тя е получавала хонорар от 20 000 евро на богаташка ромска сватба. Парите разделила с оркестъра, но това все пак си остава най-тлъстата сума, която е прибирала от пеене.

Тя казва, че е от ромско семейство – цоцомани, такива, които не говорят езика на ромите. Наследила е музикалната си дарба от татко си, също музикант.