Слави е прибрал рекордните 4 милиона лева за една година.

Тази сума е влязла в банковата му сметка само от авторските права върху неговите песни, пише „Всеки ден". Излиза, че Трифонов лапва над 10 000 лева на ден от старите се парчета. Данните са от „Музикаутор" и се основават на декларацията, която Дългия сам е подал за 2012 г. Авторските му растат всяка година - за 2011-а сумата, която е взел, е 3,2 милиона. Отделно от тези пари са всички приходи от неговото шоу и проектите, с които се занимава.

Всяко завъртане на песен на Слави Трифонов или изпяване на негово парче от друг изпълнител носи в джоба му пари. Тези суми по правило са стотинки, но на принципа, че капка по капка вир става, се събира главозамайваща сума. Тя е истинската причина Дългия да е сред най-ревностните защитници на авторските права у нас. Всъщност песните са на „Ку-ку бенд", но парите се прибират от Слави. Остава загадка дали той дава нещо на истинските автори от оркестъра.



Преди време шоуменът започна война срещу сайтовете, в които негови парчета и части от шоуто му могат да се гледат свободно в сайтове за видеосподеляне. Той се закани, че поетапно ще сваля оттам цялата своя продукция. За решението си се оправда, че уж били политически обвързани, налагали цензура и не защитавали авторските му права. Всъщност обаче побеснявал, като си помислел още колко пари може да прибере, ако взима пари за всяко гледане.

Вместо да пуска на свободен достъп резултатите от труда си, Слави премести всички свои песни, както и тези на „Ку-ку бенд" в най-големия световен сайт за легално закупуване на музика. Там всеки, който иска, може да ги изтегли срещу 99 цента парчето.

Представителите за България са „Силвърнойз", където съдружник е Александър Сано - Косъма. Актьорът от „Под прикритие", който отдавна е в музикалния бизнес, вече е единственият, който има право да разпространява всичко изпято от Слави.

Фирмата на Косъма е специализирана в дигитална дистрибуция на музика, ринг тонове и видео във всички легални онлайн платформи в света. Този ход на Дългия обаче започва да настройва срещу него и без това оредяващите му фенове. „Не му ли стигат парите, че да иска още?", възмущават се хората.