Слави Трифонов поиска прошка на бившите си колеги от "Ку-ку бенд", за да ги събере на големия си концерт по Великден, пише "България Днес". Той споделил, че ако трябва, ще ги моли на колене един по един.

Дългия се е обадил на всички музиканти, които през годините са били част от бенда, за да ги викне да се върнат поне за вечер в състава. Трифонов е прегазил гордостта си и сам е вдигнал телефона, за да преговаря с хора, за които твърдеше, че не иска да чуе и да види повече.

Това ще е първият голям концерт на Слави и бенда от 2009 г. насам, а причината е 20-годишнината от създаването на "Ку-ку бенд".

Цените на билетите за концерта варират между 20 и 60 лв. Още при пускането им на пазара преди дни бяха изкупени.

Една от първите, поканени да вземе участие лично от Дългия, била бившата беквокалистка Деси Добрева. Блондинката напусна предаването преди години по собствено желание, като изтъкна две причини за бягството си - че няма време за следването си в Консерваторията и че иска да се развива сама.

*Слави, Алекс и Годжи



*Деси и Слави 

"Съжалявам, че Деси Добрева напусна. Тя е уникална певица, а сега пее някакви глупости. А това, че беше кандидат-депутат от НДСВ, беше тежка глупост", заяви през 2009-а Дългия.

Междувременно Добрева "пристана" на Бареков и неговата ББЦ и с това си навлече още повече гнева на Дългия, който години наред не искаше да чуе за нея. В крайна сметка Слави лично вдигнал телефона, за да й се обади, с думите, че тя е едно от най-големите му открития и без нея концертът няма да е същият. Деси преглътнала различията си с Дългия и казала "да".

*Алекс Раева

Не толкова лесно ще бъде убедена колежката на Деси - Алекс Раева. Изпълнителката посвети пет години от живота си на работата си с "Ку-ку бенд", но след напускането си е прекратила всякакъв контакт с бившите си колеги, а отношенията й с Дългия са опънати до краен предел и до ден днешен Алекс избягва да споменава името на Трифонов.

Спекулациите около интимните отношения на Раева и шоумена са безброй. Клюките започват от кратка креватна авантюра, минават през драматична любов и стигат до предложение за брак. До този момент певицата никога не е казвала цялата истина за отношенията си с Трифонов и единствено е твърдяла, че между тях е имало връзка на много високо ниво, по-скоро духовна, отколкото физическа.



*Двете певици напуснаха Дългия

Затова и участието на Раева в големия концерт на "Ку-ку бенд" все още е под голям въпрос. Хора от екипа на Слави издават, че шоуменът трябва да направи и невъзможното, ако иска да склони Алекс да излезе отново с него на сцена.

От сигурните бивши музиканти на "Ку-ку бенд" е перкусионистът Калин Вельов. Той категорично потвърди, че е приел поканата на драго сърце.

"Слави ме покани и ще взема участие сто процента. Ще бъде грандиозен концерт" - сподели Вельов пред "България Днес". Преди време двамата се скараха жестоко заради интервю на Калин.

"В един момент той много се затвори в себе си. Не беше приятелски настроен към екипа си, а почти враждебен. След като направих дуета с Нина Николина и след като имахме някакъв успех и започнахме да присъстваме в медийното пространство, той никога не ни покани да гостуваме в шоуто", каза преди време Калин. След тези свои думи той попадна в черния списък на Дългия.

*Калин Вельов

"Слави не обича да говорят за него, а Калин често го коментираше", спомнят си от екипа.

Жестът сам да се обади на Калин е истинска молба за прошка. За Вельов разменените думи са минало и сега важен е само концертът.

Поканени да се присъединят отново към бенда са вторият китарист в състава на групата - Николай Арабаджиев, който живее и работи в Белгия, Георги Красимиров-Герасим и Нина Николина.

Трифонов е нагърбил Евгени Димитров-Маестрото със задачата също да говори с музикантите, за да ги убеди да участват. Заради драматичните му раздели с хората, които вече не работят за него, Слави е сметнал, че Маестрото има повече шансове да ги склони да се присъединят.