Екипът на Слави Трифонов се стопи до един файтон хора.

Едва шестима души формират редколегията на шоуто, която преди наброяваше 20-ина човека, пише „Всеки ден".

В момента основната сила на Шоуто, каквато трябва да са сценаристите, е три пъти по-малко от „Кук-ку бенд" и дори не може да запълни мизерната сцена в студиото на гологлавия водещ. Само преди две години същото място не стигаше да побере всички сценаристи, които се гъчкаха един до друг на три реда. В момента редиците са две, като на първата седи само Иван Кулеков и чат-пат Светослав Митев.

Спадът е не само от количество, но и откъм качество, защото освен Тошко Йорданов никой не може да каже две думи на кръст, без да заекне и мълчи безпомощно. Възпитаникът на Класическата гимназия явно е заел мястото на напусналия в началото на сезона Иво Сиромахов, който бе най-близкият му приятел. Той е разположен най-близо до учиндолеца и първи взима думата, за да изкаже отдавна втръсналите си умозаключения за лошите български политици и добрите данъкоплатци, които неясно защо продължават да ги търпят.

Тошко седи и в основата на притоплената амбиция на Трифонов да влезе в политиката, понеже самият той никога не е криел желанието си да стане поне депутат. В предаването в четвъртък вечер Йорданов непрекъснато подканяше шефа си да направи заявка за сериозно участие в обществения живот, като обясняваше, че „Шоуто на Слави" има солидна политическа платформа.

„Агитираш ме по телевизията да се заема с политика ли?", щастливо попита водещият по време на близо половин часовото говорене, което безотказно приспа зрителите. Да, да, не спираше да повтаря сценариста, който пак повтори поовехтелите 6 точки, които екипът рекламира вече години. Сред тях е доказана неефективното задължително гласуване, което не работи дори в Гърция и драстичното намаляване на държавната субсидия за партиите, без обаче да е конкретно формулирана сумата. Сред предложенията са преки избори за прокурори и полицейски шефове, за които обаче не е ясно откъде ще се вземат пари. Няма да е от приходите на Шоуто, понеже те намаляват всяка година, заради спихващия рейтинг.

Последната раздяла на Слави с най-близките му колеги бе през септември, когато си тръгнаха Иво Сиромахов и Филип Станев. Сериозен удар на водещия с махането си от шоуто му нанесе и един от най-добрите му приятели и спряган за неговата дясна ръка - сценаристът Росен Петров, който в момента също води свое собствено предаване по БТВ - „Нека говорят с Росен Петров", чийто продуцент е друг авер на Трифонов, който го напусна - Евтим Милошев.

Росен успя да „открадне" от Слави и други важни членове на екипа, а именно режисьорите на предаването Стефка Райкова и Васил Лесов, които работеха за "Шоуто на Слави" още от самото му създаване, както й един от сценаристите му - Теньо Гогов. И все пак най-тежко за Слави и рейтинга на предаването бе, когато от шоуто си тръгнаха едни от най-талантливите български актьори - Любо Нейков и Руслан Мъйнов.