Слави Трифонов ще прибере 2,5 млн. лева от два концерта в чужбина. След като взриви българите в Англия на невиждано досега шоу на нашенец в Лондон, той се кани да се изяви по подобен начин и в още два града в ЕС - Берлин и Мадрид. Оттам очаква завидни приходи, от които ще се облажи не само той, но и целият „Ку-Ку Бенд".

Шоуменът с амбиции в политиката събра над 12 000 души в Лондон на 21 май, от които по груби изчисления е взел около 2 милиона. На 27-и той се кани да направи фурор и в Берлин, където с „Ку-Ку Бенд" ще свирят пред 4000 души. Залата отдавна е разпродадена до последното място. Най-евтиният билет е близо 50 евро, а най-скъпият върви по 84. По груби сметки това прави приблизително 270 бона в евро или над половин милион в лева само от тази изява.



Това обаче е нищо пред урожая, за който се готвят Трифонов и компания в Мадрид на 4 юни. Залата, която са ангажирали, е за 15 000 души. Места все още има, но се очаква до концерта всичко да бъде продадено до дупка. Местата вървят между 35 и 90 евро - цени като за световни звезди. За справка, приблизително толкова струват и билетите за концертите на Енрике Иглесиас. От тази изява Дългия ще прибере около 900 000 евро, а при късмет може да стигне и до милион.

Изчислени в левове, двете изяви на родния чалгар ще донесат на него и колегите му поне два милиона и половина, пише Всеки ден. Разбира се, част от тези пари ще отидат и за наем на залата и разходи по организацията. Говори се обаче, че за тази цел Слави си бил намерил добри спонсори, така че огромната част от приходите ще влязат лично в неговия джоб, като, разбира се, ще му се наложи да даде и заплати на екипа си.

Източник: slava.bg, сн. Булфото