С обидни думи и квалификации е бил сложен край на близо 15-годишната дружба между Слави Трифонов и един от най-изявените му и обичани от народа комици – Виктор Калев.

Според информация на "Всеки ден" двамата са си казали тежки думи, а договорът на актьора не е подновен. Напрежението между Слави и Виктор започнало да ескалира през есента на миналата година, когато учиндолецът научил, че Калев е взел участие в предизборната кампания на ГЕРБ.

Театралът скрил от шефа си за своите извънработни ангажименти, което вбесило Дългия не само заради укриваните пари, а най-вече заради предателството предвид отявлената неприязън на Слави към политическата партия на Бойко Борисов. Виктор Калев пък се защитил, че не смесва работата с политическите си възгледи и работи там, където му се плати.

Капката, която преляла търпението на Слави, била заявената отпуска от Калев в началото на годината, когато той искал да ползва натрупани общо 40 дни. Актьорът вече имал резервирани билети за почивка на Хаваите и с подпис, и без подпис от началника си, така или иначе решил, че ще осъществи воаяжа.

След завръщането му от странство Трифонов уведомил Калев, че няма нужда да присъства повече на репетиции и го посъветвал да оправи документите си със счетоводството, докато му е валиден договорът. "Не искам да чувам за този педал – да ходи, където ще", развикал се гневно телевизионерът по адрес на актьора пред колегите си от "Шоуто на Слави". Договорът на Виктор Калев е валиден до края на месец юни и на практика ще бъде прекратен по взаимно съгласие.