8 гардове вардят безопасността на Слави Трифонов, пише „Всеки ден".

Шоуменът от Би Ти Ви е по-пазен от президент и министър-председател, взети заедно, а за личната си охрана дългучът от Плевен се бърка в джоба с почти 50 000 лева месечно.

От няколко седмици насам Слави е удвоил телохранителите си, като близките му не са запознати има ли основателна причина това да се случи. От МВР също мълчат дали са получавани заплахи за живота и сигурността на Трифонов, но е факт, че учиндолецът трепери за спокойствието си. За снимки на „Шоуто на Слави" гологлавият водещ пристига в студиата на Би Ти Ви като истински президент. От дома си в Драгалевци до работното си място в центъра на София - НДК, Трифонов пътува с кортеж. Бронирана кола с охрана предвожда джипа, в който Слави пътува с останалите гардове.



Здравеняците, грижещи се за сигурността на Дългия, чинно чакат през целия работен ден пред студиото на „Шоуто на Слави", където шефът им твори и снима активно. Момчетата се редуват на пост, като на няколко часа се сменят. Запознати с делата на Трифонов разказват, че на практика той поддържа охрана в наличност от 12 човека, които се редуват по график. Всичките бодигардове били проверени мъже, наети от фирма, близка до Дългия. Пазителите подписват специален договор, с който гарантират своята пълна дискретност по време на служебния дълг, както и ангажимент, че няма да споделят нищо от случилото им се на работа с приятели и роднини, още повече пък с журналисти.

Спокойствието на Трифонов струва близо 50 000 лева месечно. В тази цифра обаче влизат единствено заплатите и извънредните възнаграждения на охранителите му. Не малко перо от разходите му за сигурност отиват в гориво, ремонт и проверка на автомобилите. Освен това, когато пътува извън столицата, Слави задължително урежда нощувките и хранодена на пазителите си.