"Шоуто на Слави" бетонира позицията си в bTV и 13-ата година на предаването няма да се окаже фатална, каквито твърдения се появиха в медийното пространство.

"Вече започна новият сезон, доста силен със старта на "България търси талант" и "Фамилията". Довечера очакваме силно начало и на новия сезон на "Столичани в повече". "Шоуто на Слави" си остава без никаква промяна", обявиха пред "България Днес" от пиар отдела на телевизията.

В различни медии бе тиражирана информацията, че след идването на новия директор Павел Станчев шоуто ще бъде смачкано до половин час и запокитено след късната емисия новини, която бе преместена чак в 23,30 ч. Говореше се и за ултиматум за спиране на политиканстването в шоуто, за да няма последици за Трифонов и колегите му.



"Единствено късната емисия бе преместена след, а не преди шоуто. Всичко останало е измислица", обявиха от медията.

Предаването живна след конкурса за нова сценична партньорка на г-н Андреев. Появата на детето чудо Крисия Тодорова, уникалните й изпълнения в шоуто и завръщането на Виктор Калев на сцената отново възкресиха шоуто, което бе стопило рейтинг заради еднообразието, както и заради осезаемото политиканстване на водещия.
Това е нова спечелена битка за шоумена след кадровата промяна по върховете на bTV. На друг фронт обаче гологлавият шоумен продължава да води люта битка. Слави поискал от новото ръководство на медията да свали от екран предаването на Любо Нейков "Голата истина" заради нисък рейтинг и бездарния пълнеж, който не можел да стъпи и на малкия пръст на "Господари на ефира", твърдят негови колеги.

Дългия нямал никакво намерение да помага на Нейков в битката му за рейтинг. Слави така и не може да му прости, че напусна предаването и от просто актьор на заплата се превърна в продуцент и негов силен конкурент.