Ескалаторът, който Слави Трифонов монтира в студиото на предаването си „Шоуто на Слави“, струва забележителните 60 хиляди лева, според в. Галерия.

Изданието цитира работници в предприятието, разработило сложната поръчка, пише slava.bg.

Движещите се стълби в студиото са дело на дупнишко предприятие за асансьорна техника. Произведените от тях асансьори и ескалатори се изнасят за Русия, Украйна, Малта и твърде рядко се монтират в български сгради.

За да изпрати в историята тъмните стълби, по които слизаха засуканите балерини, гостите и водещите, Слави се е бръкнал доста соленo. Кардиналната промяна в интериора на студиото се наложила според него, за да могат гостите по-лесно да влизат в студиото, без риск да се пребият по стълбите, както за малко не се случи с експрезидента Жельо Желев.

Според близки до екипа обаче, за монтирането на ескалатора има доста по-различни причини. След като Трифонов падна в банята и имаше доста проблеми с крака си, слизането по стръмните стълби се превърнало за него в опасно предизвикателство всяка вечер. Освен това водещият не крие, че има сериозни проблеми и със зрението от години. Вместо да се притеснява от падане всяка вечер, той предпочел да се бръкне за лъскавия ескалатор.