Официално писмо на хартия, подписано с името на Слави Трифонов, са получили в Съвета за електронни медии (СЕМ) срещу вулгарните изрази и секс сцените в сериала на БНТ "Под прикритие".

Смисълът на текста е: "Какво ще правите със сериала сега, след като нас ни наказахте", обясни шефът на съвета доц. Георги Лозанов, цитиран от "Труд".

Очевидно Трифонов е засегнат от факта, че шоуто му е било глобено от регулатора за нецензурен език.

Според Лозанов обаче при филма става дума за фикция, докато другото е токшоу.

Още 10-ина гневни зрители са се оплакали на СЕМ от сериала, чийто продуцент е Димитър Митовски. Медийните надзорници ще разглеждат сигналите във вторник.

В последните епизоди на култовия сериал "Под прикритие" текстът до голяма степен се доближава текстово и смислово до рап парчетата.

В него се въртят брутални секссцени и циничен диалог и това се излъчва в национален ефир в час, в който децата изобщо не са си легнали и попиват от телевизора.

Ето и част от тях:

"Ще ти подам един х*й в устата"

"педе*аст"

"Ще го е*а в големите уши"

Във вторник на специално заседание експертите от СЕМ ще изгледат втория епизод на новия сезон на "Под прикритие" и ще решават има нарушение на закона и какво е то, каза председателят на регулаторния механизъм Гого Лозанов.

Според него, ако се докаже, че сериалът е неподходящ и вреди на детската аудитория, според Закона за радио и телевизия, продуцентите му могат да получат глоба от 30 000 лв.