Шоуменът Слави Трифонов още живее в славните мутренски години, в които бе любим шут на Васил Илиев.

Телевизионерът изглежда е прихванал маниерите на боса на ВИС-2, защото от години тормози неистово своите съседи. Дългия не обича никой да поставя под въпрос авторитета му и е готов да го брани дори с помощта на дебеловрати главорези. Един от любимите му трикове е да спира тока на комшиите си и да ги оставя на свещи, алармираха потърпевшите, пише в. „Уикенд“, цитира pik.bg.

От няколко години Слави упражнява подобен терор на съседите си в столичния квартал „Бели Брези”. Шоуменът има луксозен дом на самия бул. „България” в модерна нова сграда. Колкото и да е луксозно мястото обаче, комшиите на Дългия час по-скоро се надяват да избягат от него.

Много от жилищата в района вече са пуснати в продажба, а живущите под сурдинка си споделят, че ако някой купи апартаментите им, ще са истински късметлии. Най-потърпевши са обаче тези, които са в непосредствена близост до имота на Дългия и на които той упражнява най-стриктен контрол. Те редовно ставали свидетели на бесовете му, които по късмет засега нямали жертви.



„Движи се сякаш е самият Господ, а горко ти, ако го видиш зад волана. Влиза с пълна газ в паркинга и всеки път се чудим как не чупи бариерата. Ако пък го засечеш в асансьор или на входа, се оглежда да не го снимаш с телефон, сякаш е холивудска звезда. Бодигардовете му те гледат с такава злоба, сякаш всеки миг ще ти скочат – все едно си някаква хлебарка, изпълзяла на територията на великия Зевс”, разказват съседи на Дългия.

Техните неудобства по отношение на шоумена обаче не се изчерпват само с това. Слави тероризирал и комшиите си в съседния вход, който приютявал хотел и ресторант. Трифонов бил много взискателен по отношение на тишината и дори доброто изолиране на двете сгради не успявало да задоволи нуждите на музикалните му уши. И за да е панаирът пълен, почти всяка вечер, в която в ресторанта имало тържество, дългучът пращал охранителите си незабавно да го прекратят.

„Собствениците са си говорели с него многократно по въпроса, но той няма угодия. Никой друг не чува шум от сградата, но той не понася да не става неговото. На края взе да спира тока и що уреди изгърмяха така, само ние си знаем”, разказват жертви на произвола на Трифонов.



Шоуменът имал любим трик да праща гардовете си и да спират захранването на съседите му. Мускулестите момчета стигали до първото табло, отваряли го вещо и изключвали бушона. Така се прекратявали всякакви опити за преговори и всяко тържество било на секундата усмирявано. Ако някой подпийнал купонджия пък искал да спори с дебеловратите момчета, веднага бил респектиран.

Разбира се, потърпевшите на произвола на Дългия също захитрели. Вместо да се разправят с гардовете му, те започнали да сменят крадените бушони и срязаните жички за броени минути. Сервитьорите в ресторанта пък винаги имали наблизо свещи, с които да спасят положението.

„Да си съсед на Слави си има и предимства. Всички в близост се научихме да поправяме всякакви електрически неизправности като професионалисти”, шегуват се с нелепата ситуация комшиите на Дългия. Друг бонус е, че целия район е опасан с камери от бдителния шоумен и кражбите в кооперацията секнали.

Съседите обаче имат надежда, че съвсем скоро Трифонов ще ги остави на мира и ще заживее на ново място. Според сочни слухове още тази зима Дългия може да има нов дом. Преди време Трифонов си купи земя в селището за богаташи „Делта хил” над Кладница в полите на Витоша и от пролетта там се строи нов палат за него и любимата му.

Парцелът струвал около 420 000 лв. за 6,5 декара, а приблизително толкова щял да излезе и строежът. В „Делта хил” живее и един от сценаристите на Трифонов – Иво Сиромахов. Мястото е със солидна охрана и видеонаблюдение и затова водещият щял да е спокоен за сигурността си, без да се налага да респектира шумните съседи.