Слави Трифонов и сценаристите му превърнаха Детската Евровизия в картина от мрачен сериал или мутренска сбирка.

Шоумените не само не предразполагат, а стряскат гласовитите хлапета и зрителите с нелепо и недружелюбно поведение. Вместо да създадат приветлива и подходяща за 10-12 годишни атмосфера, сценаристите имат вид на вампирясали и се държат като подложени на инквизиция.

Дългия и придворните му не свалят тъмните дрехи и флиртуват с публиката нелепо, с каменни и безизразни физиономии, а усмивката явно е табу в студиото. Бледи и изпити лица гледат от мястото на журито, а Слави е с ужасни торбички под очите, но нарочно явно е без грим, забелязаха зрителите, пише ''Всеки ден''.

„Тези са напълно неадекватни, или преиграват. Май забравят, че правят детско шоу. Изглежда изобщо не са в състояние да създадат ведра и празнична обстановка", възмутиха се и близки на малките участници.
В поредното издание на Детската Евровизия във вторник Славчо и хората му шокираха всички с визията и поведението си. Макар и да демонстрират възторг към някои от малките изпълнители и да реагират доста екзалтирано на хитовете им, Трифонов и слугите му наблюдаваха сцената със смразени физиономии и никой от тях не се усмихна, освен Маестрото Евгени Димитров. Единствено той бе адекватен, смееше се и поразчупваше обстановката.

Журито нещо е сбъркало жанра, изглеждат почти като инспектори от Детска педагогическа стая, възмутиха се професионалисти от нелепата режисура на детското шоу. И наистина - идиотските маски на лицата на Слави и хората му буквално стъписваха децата и на моменти те дори не разбираха какво искат от тях тези чичковци. Трифонов пък редуваше мрачните настроения и разсъждения със пресилени емоционални изблици и внезапно изсипваше върху безспорните таланти куп хвалебствия. Учиндолецът скочи да целува момиченцето, изпълнило брилянтно хита „Алелуя" и наелектризира зрителите. Дългия обаче така и не се усмихна.



Най-неадекватен е Годжи, който за пореден път се появи на екран с очевидно мъчителен махмурлук. Облечен в странно бяло сако с флорални мотиви, което никак не подхождаше на киселото му настроение, китаристът от бенда не пророни и дума през цялото предаване и едва крепеше главата си с ръка. Дори когато от него се изискваше някаква шеговита реплика, той мрънкаше едносрично. Като капак на всичко, Милчев беше надянал тъмни очила, които не свали през цялото време. Да си сложиш черни стъкла, докато гледаш децата на сцената, е, меко казано, проява на ужасен вкус, отбелязаха сценаристи от други предавания. Дори при най-вълнуващите моменти, когато децата на сцената пееха великолепно, нищо не трепна по лицето на Годжи и музикантът не прояви никаква емоция. Тоя е пълен идиот, по-добре да си стои вкъщи, а не да вкисва с присъствието си, коментираха ядосани зрители.

Неприятен вкус оставиха и нелепите цинични шегички, които вечно правещите се на остроумни сценаристи пускаха по време на цялото шоу. Подхвърлянията за някои от момичетата какви чешити са и какви ще станат след 10 години и други, далеч по-солени, смразиха хлапетата. Двусмислените диалози, с които уж трябваше да разсмеят зрителите, също бяха нелепи и неподходящи за малките таланти. Мегаломанията на Славчо пък дразнеше допълнително. Той постоянно скастряше колегите си на всяка тяхна дума. Дългия даже каза на един от тях, че спори с него, защото „го дават по телевизията."

Бутат щерката
на Ива Екимова


Незаслужени хвалби се сипят по адрес на дъщерята на Ива Екимова и покойния певец от група „Сленг" Дими. Детето им Дара, което се кандидатира за Детската Евровизия, е изтъквано като голям талант от Слави Трифонов и хората му, а всъщност за всички, имали възможността да чуят как пее момичето, е пределно ясно, че не се откроява с особени гласови възможности.

„Само заради това, че е дете на Дими от „Сленг", я хвалят, сякаш има потенциал за голяма певица. Не бива така да се процедира, защото ще си повярва, без да има заслуги за кариера в тази насока. Това винаги ще й пречи в развитието, защото ще е излъгана, че може да пее", коментират музиканти в средите. Те са на мнение, че тийнейджърката не е успяла да наследи певческия талант на баща си, който загина при катастрофа с мотора си преди седем години. „Това, че може да пее, не значи, че от всяко дърво става свирка", коментират в средите.