Слави Трифонов страда от нова мания, която вгорчава живота му.

Той е започнал да се страхува, че ще бъде отвлечен и рекетиран за пари и ужасът му вече придобил размерите на параноя, разкриват от екипа му, пише pik.bg.

От няколко месеца Дългия спрял да споделя къде ходи дори с подчинените си от притеснение, че някой може да е шпионин и да го предаде за пари. За да предотврати всяка възможност да му бъде навредено, той е наел сериозна охрана и за себе си, и за любимата си Мартина, а за капак си наел брониран Мерцедес.

Специалната кола все по-често била предпочитана от Дългия вместо собственото му возило от луксозната марка или удобния джип „Рейндж Ровър”. Вместо тях учиндолският шоумен се придвижвал с обезопасения срещу куршуми автомобил, въпреки че наемът му струвал над 800 евро месечно и харчел тройно повече гориво.

„Вманиачил се е за сигурността си и не мърда без охрана. Преди не можеше да понася гардове и се присмиваше на богаташите, които се разхождаха навсякъде с мутри, а сега той самият е в същата ситуация и даже настоява да го придружават с втора кола, за да му правят ескорт”, дивят се от екипа на Трифонов. По думите на подчинените му водещият денонощно се движел с две яки момчета, които го пазели пред дома му, по заведенията и дори в студиото.

Когато пътувал, взимал още двама, които се придвижвали във втора кола. През останалото време въпросните двама се грижели за сигурността на любимата му Мартина и майка му Здравка, която в последните месеци се застоява повече в София и живее с Дългия и годеницата му. Така шоуменът имал общо 10 човека охрана, които работели денонощно на смени.

Подчинените на Слави са категорични, че той няма причина да се страхува за живота си. Според тях той се радвал на всенародна любов, нямал и врагове в ъндърграунда. Освен това никога досега не бил получавал заплахи от вманиачени зрители или пък някакви сигнали, че може да бъде нападнат по какъвто и да е начин. Всичко било плод на фантазията му заради зачестилите случаи на обири и напрегнатата крими обстановка във времената на икономическа криза. Особено бдителен Слави бил, когато се налагало да посещава банката си. Тогава взимал всичките си 10 гарда накуп и се придвижвал с огромен страх от колата до финансовата институция.



„То си е истинско шоу да се види как притичва, все едно очаква всеки миг да бъде нападнат. А нито носи пари за депозит, нито тегли, за да се притеснява, че ще го оберат. Просто е много наплашен”, обръщат го на шега хората на Дългия. Самият той също често се самоиронизирал заради страховете си, но манията му била по-силна от него и предпочитал да е спокоен за живота и здравето си, дори и ставайки за смях. При това пръскал доста солидна сума за заплати на охранителите, за да е сигурен, че са лоялни и ще го пазят денонощно.

„Дава по 4 бона на момчетата, без да броим парите, които харчи, за да ги храни по заведения и хотели, когато пътуват с него. Това са си близо 50 000 лв. всеки месец. Отделно са парите за поддръжка и гориво на двете коли, само и само да пътува с кортеж”, дивят се подчинените на Дългия.

Втрещени от сериозната охрана на Слави Трифонов са и новите му съседи в тузарското селище „Делта Хил”, където водещият ще заживее след няколко месеца. От пролетта насам той строи там огромен палат, който ще бъде нов дом за него и Мартина. Двамата вече няколко пъти посещавали строежа на имота си, изсипвайки се с дузината дебеловрати момчета и стряскали сериозно работниците на обекта. Те издават, че най-често там се отбивала балерината, която следяла изкъсо работата им. По думите им именно тя била човекът, който решавал как ще изглежда бъдещия палат на Слави, където той си купи над 6 дка земи. Архитектурните планове били правени под неин контрол, а тя командорела и строителната бригада, след като строежът започнал.

„Идва по два пъти в седмицата и обикаля навсякъде. Говори с бригадира и се интересува от всичко”, обясняват работниците, които градят имението на Дългия. По думите им къщата няма да е голяма и ще прилича по-скоро на крепост на три етажа с квадратни форми. Мартина и Слави не пожелали никакви архитектурни волности и искали съвсем обикновени форми и материали.

Самият Слави няколко пъти гостувал и на Иво Сиромахов, който пръв се засели в „Делта хил”. Там отдавна живее и звездата от сериала „Фамилията” Яна Маринова. Именно покрай сценариста си Слави се запалил по идеята да се премести от бул. „България”, където е настоящият му апартамент в спокойното тузарско селище.