Слави Трифонов и Ку-ку бенд ще направят голям концерт по повод 20-годишнината си. Идеята за това се роди по време на снощното издание на "Шоуто на Слави", в което водещият, Евгени Димитров - Маестрото и Георги Милчев - Годжи направиха ретроспекция на най-интересните моменти от изминалите години, припомняйки на зрителите песни и клипове.

"Ние всичко това сме го правили с абсолютно забавление. За всяка една от тези песни аз имам реални спомени, които са останали за тези 20 години, но винаги нещо е било свързано с много смях, с много забавление, импровизации, експерименти с какво ли не. Някак си беше неразорана нива, в която пишехме за първи път. При всички случаи личи, че сме се забавлявали много" - разказа Евгени Димитров-Маестрото.

"Нашето желание още от самото начало с "Ку-Ку" винаги е било до колкото е възможно в такива мънички форми да обърнем и малко внимание към филмите" - подчерта Слави Трифонов и даде идея:

"Защо не вземем да направим един такъв концерт, в който да изпеем всички тези песни, да ги обработим... Ние между другото отдавна не сме превили концерт. Говоря за голям концерт в София, да речем в зала "Арена Армеец". Един такъв концерт, в който да изпеем тези песни, които не сме пели от много години и да ги направим в хубави аранжименти, да ги обработим с камерен оркестър, с други музиканти, освен Ку-ку бенд, да извикаме певци, които са пели с нас - Деси Добрева, Александра Раева, Нели Петкова... Това са били прекрасни, изключителни моменти, с прекрасни, изключителни хора, които са работили заедно с нас и в един момент са решили да правят някакви други неща и това е тяхно право. Право на всеки е как ще си живее живота. Не може да кажеш: "Ще седите с нас и ще правим всяка вечер предаване, докато издържим". Най-хубаво е да им се обадим и да ги поканим, където и да са те. Ще правим концерт като европейци, като хора широко скроени, които уважават това, което са направили. Те ще се съгласят, според мен, с радост. Имаме толкова хубави песни".

Трифонов не скри, че в последните години обстановката в страната е била такава, че заради кризата не е имало възможност да се правят турнета и концерти, а по участия не му се е ходело.