Водещият Слави Трифонов опроверга в шоуто си по bTV твърденията, че е пускал сигнал в СЕМ срещу сериала „Под прикритие“.

Информацията за такъв сигнал беше оповестена от шефа на СЕМ доц. Георги Лозанов в интервю, където твърдеше, че Дългия настоявал филмът да бъде глобен заради вулгарен език.

Tрифонов показа писмото, което изпратил до СЕМ. Повод за него е наложената глоба на шоуто заради излъчени кадри от филма „Широко затворени очи“ на Стенли Кубрик преди 23 ч.

Водещият пита СЕМ по какви критерии решава да глоби неговото шоу, а не закача сериала, пише ''Блиц''. Той уточни, че е използвал „Под прикритие“ за пример, защото също е филм и защото се излъчва много преди 23 ч. Тезата на Лозанов беше, че има разлика дали излъченото е шоу или филм.



Самият Трифонов уточни, че няма нищо против „грубия език и българските филми и сериали“, защото това е реалистичният начин за показване на живота на улицата. „Къде е разликата? Как ще реагирате? Ако няма адекватна реакция, каква регулаторана функция изпълнявате вие от СЕМ“, попита той.

Пред сценаристите си Трифонов заяви, че СЕМ не бива да глобява „Под прикритие“. Той просто изразявал мнение, че органът работи избирателно и изпълнява политически поръчки.