Дългия вижда все по-малко, а на моменти вече напълно загуби зрението си, твърди в. “Всеки ден”.

Болестта на учиндолския шоумен прогресира бързо и освен че се налага да ходи с тъмни очила и да почива минимум по 12 часа в денонощието, Слави доста често получавал и затъмнения в зрението си.

Усложненията в здравословното състояние на Трифонов вече не могат да бъдат скрити от зрителите. Преди вечер по време на актьорските изпълнения на Виктор Калев и Краси Радков, Дългия два пъти се спъна, защото получи затъмнения на зрението. Вторият път щеше да се окаже почти фатален. изгуби равновесие, залитна и в последния момент успя да се подпре на диванчето в студиото си. Докато летеше към пода, обаче изхвърчаха тъмните му очила и в ужас той сви очи от ярката светлина. Трябваха му няколко секунди да се изправи, а шашнатите му подчинени не успяха да помръднат.

Наложи се Слави сам да се наведе и отново са си сложи цайсите, за да не го дразнят лампите. Шоуменът се опита да омаловажи случката и да я прокара между скечовете на актьорите си, но всичките му колеги бяха замръзнали от ужас и никой не се засмя на пуснатата от него шега, че за щастие не си е счупил отново крака.

Хора от екипа на Слави издават, че той бил много разстроен след предаването и искал веднага да гледат записа, за да види как е излязъл инцидентът на екран.