Сценаристът Иво Сиромахов прибира рекордна за телевизионните предавания заплата от 10 000 лв., научи HotArena.

44-годишният автор на 18 книги, 8 пиеси и една дузина скечове в „Шоуто на Слави” се нарежда сред най-добре платените родни звезди в телевизионния ефир.

Сиромахов сам измислял скечовете за двата култови образа във вечерното шоу – егоцентричният Филип Киркоров и колоритният Паулу Коелю, който обича да цитира самия себе си.

Макар че е завършил театрална режисура в НАТФИЗ и няма актьорско образование Иво Сиромахов, сценаристът на Дългия успешно зае мястото на напусналия Виктор Калев. Малцина знаят, че покойният Чочо Попйорданов е подготвил Иво за кандидат студентските изпити в НАТФИЗ.

Сиромахов обаче не бил от най-усърдните студенти. Силата му била в купоните, а в най-големите запивки влизал рамо до рамо с верните си другари от едно време Деси Тенекеджиева, Мила Драгоманска и Чочо.

Сиромахов демонстрира актьорските си заложби още преди 3 години, участвайки в комедийното импровизационно шоу на Би Ти Ви „Младост 5”. Рейтингът на сериала обаче бе катастрофален и Иво продължи да се вихри в актьорската вечер на „Шоуто на Слави”.

Освен това Сиромахов се изявявал и като водещ на вечерите, в които Слави не е на екран. Заради увеличените му ангажименти, гологлавият водещ му увеличил заплатата на 10 бона. Това го нарежда сред най-скъпо платените телевизионни лица у нас. Отделно Иво прибирал тлъсти пачки и от другите проекти на Дългия.



Преди 3 години Сиромахов бе поискал дълъг неплатен отпуск от шефа си, а зрителите на Би Ти Ви недоумяваха къде се е изпарила дясната ръка на Слави. След няколкомесечно отсъствие, Сиромахов изненадващо се завърна на бял кон в предаването.

Докато Трифонов обикаляше страната заради турнетата на малките таланти, които бяха открити по време на конкурса за екранна партньорка на г-н Андреев, Сиромахов отново цъфна на екран.

Липсата му от шоуто на Дългия бе осезателна, тъй като именно той изпълняваше ролята на сив кардинал в екипа и сядаше и в стола на Трифонов, когато титулярът отсъстваше, пише "Уикенд".