Преди да се превърне в шоумен институция от малкия екран, Слави Трифонов пропял от беднотия.

В зората на студентското предаване „Ку-ку” месечната заплата на плевенчанина била 19 лв. и той едва свързвал двата края.

„Вече бях популярен и по улицата ме спираха за автографи, а аз нямах какво да ям. Какво да правя с тия 19 лв. - те за нищо не стигаха!”, сподели по време на прослушванията за „Детската Евровизия” Дългия по bTV.

Откровението му бе провокирано от поредната доза ирония, с която колегите му в журито заляха статуса му на певец.

„Как пропях аз – от чудо! Щях да ходя да нося вар в Швейцария. Ама после си викам - „Абе, всеки може да го прави това”. Отидох в офиса на „Ку-ку”, намираше се на 11-ия етаж в сградата на БНТ, и питах дали имат човек, който да им пише музика и да създава песни. Казаха - „Нямаме”, и аз се заех с тази работа. Така създадох „Ку-ку бенд”.

Започнахме с Илия Илиев и Евгени Йотов, Евгени Димитров дойде няколко месеца по-късно”, спомни си Слави.

Закачките с вокалния му потенциал продължиха и в мига, в който момченце обясни, че харесва БГ певците от старото поколение.

„А от старите Слави Трифонов харесваш ли?”, попита с намигване сценаристът Филип Станев. „Какъв певец съм аз, бе! Васил Найденов е певец, с присъствие, с харизма, с отношение към детайла... Велик е!”, запали се Трифонов.