Трифонов е бил засечен да води преговори с боса на "Нова" Дидие Щосел.

Договорът на Дългия с бТВ изтича в края на март и запознати са категорични, че няма да бъде преподписан.

Срещата между Дългия и Дидие Щосел се е състояла във вторник около 13,30 часа в луксозния ресторант „Капитан Кук” в Японския хотел, сега „Маринела”. Била е договорена от Вики Политова, бивш директор на Би Ти Ви, която в момента е в управата на Нова, пише „Уикенд”.



Именно тя държи много на Слави и се опитва да го привлече в конкурентния отбор. Двамата са работили дълги години заедно в Би Ти Ви. Това е втората среща на Слави Трифонов с Дидие Щосел от началото на годината. Шоуменът се е видял с боса на Нова и на 9 януари.

Трифонов настоява бюджета на предаването му от 24 500 лева на епизод да се запази и дори да се увеличи, а освен това изисква да се плаща и за повторенията по обяд.

Същевременно от Би Ти Ви предлагат редуциране на бюджета с 20% заради кризата и падналия рейтинг на шоуто. Политическите амбиции на Слави също са проблем за канала и ръководството на медията настоява той да не се занимава с партийна агитация през шоуто си.

За това и Трифонов е започнал интензивни преговори с Нова, които най-вероятно ще се увенчаят с успех. Слави настоява за 30 000 лева за всяко издание на предаването си, както и по още 5000 лева за излъчено повторение. Това прави 175 000 лева на седмица, или около 700 000 лева на месец.

Освен това, за да се премести в Нова телевизия, Слави иска и трансферна сума в размер на 2 милиона лева, която да му бъде преведена веднага. Договорът, за който той настоява, трябва да е поне 3-годишен, с включени куп неустойки, ако евентуално го свалят от ефир. Шефът на Би Ти Ви Павел Станачев дал на Слави Трифонов ясен знак, че няма да участва в наддавания. Почти е сигурно обаче, че Би Ти Ви и шоуменът ще се разделят след 15-годишно успешно сътрудничество.