Странна промяна беляза първата поява пред зрители на Слави Трифонов.

Във вечерта на Богоявление Дългия беше поразително благ, смирен и спокоен. Гост му беше Родопският кръстител отец Боян Саръев, а Слави се държеше повече от странно. Той не прекъсваше своя събеседник както обикновено, не се заяждаше, не се правеше на интересен.

„Промяната е тотална, сигурно е преосмислил сериозно поведението си и си е дал сметка защо непрекъснато го напускат най-близките му", коментирали негови приближени, цитирани от "Всеки ден".

Гологлавият водещ очевидно се е обърнал към Бога, защото докато разговаряха стана ясно, че Слави съжалява, че в живота си е бил атеист.



От своя страна отец Саръев му обясни, че не е важно материалното богатство, важното е богатството на душата и уважението на приятелите, при което Слави замълча за няколко секунди.

„Молете се за мене, отче!", каза искрено на финала водещият и чинопреклонно, почти като монах на владика, целуна ръка на отец Саръев. „Ще се моля за тебе, Слави!", обеща му свещеникът.



Екипът на Трифонов и Ку-ку Бенд гледаха и не вярваха на очите си какво чудо стана в студиото - как атеистът Слави Трифонов се обърна към Бога навръх Богоявление Христово.

Гологлавият водещ никога не е крил неприязненото си отношение към църквата и религията. Неслучайно един от гвоздеите на „Шоуто на Слави" беше разгулния и пиян отец Нафарфорий, изигран блестящо от Краси Радков.



Това беше една от ролите, които искрено разсмиваше Дългия и поради тази причина присъстваше непрекъснато в скечовете на комиците му.

От СЕМ по настояване на Светия синод той беше на няколко пъти глобяван за непочтително и даже подигравателно отношение към българската православна църква.

На Трифонов обаче изобщо не му пукаше и продължаваше гаврата с вярата. Наблюдатели обаче забелязаха, че напоследък отец Нафарфорий не се появява за сметка на безобидната баба Вуна.