"Спирането на предаването ми е цензура".

Това обяви на инзвънредна пресконференция водещият Слави Трифонов.

"Случвало се е и преди. Не става дума за нещо различно, освен за това, което се случва на мен и моят екип вече много години. Не за първи път е този казус. Правили сме различни предавания и периодично се случва нещо подобно".

Това заяви още Трифонов по повод сваленото му шоу вчера.



"В снощното предаване не е имало нищо различно от стандартното, което произвеждаме. Снощи от диктор беше изчетено писмо, след това имаше изпълнение на химна от зрителите, които присъстваха на нашия концерт в Лондон", разясни шоуменът.

Вчера Слави Трифонов отправи ултиматум към политиците в отворено писмо до медиите, в което им постави две седмици срок, за да започнат работа по решеното от народа на референдума.

Дългия заяви, че освен изчитане на въпросното писмо от диктор не е имало други изказвания. Последва химнът, изпят от 15 хиляди души в Лондон. След това предаването продължава с актьорската вечер.

"Това е предаването, в него няма нищо друго. Целият казус се свързан с изчитането на писмото. Това е цензура, защото с това писмо не нарушавам никакъв закон, нито моя договор с bTV. Спирани са ни и други предавания, не в тази телевизия, но и в тази телевизия се случи. Това изглежда нелепо. Не е имало нищо по-специално, освен изчитането на едно писмо, което аз бях пуснал по-рано и дори беше коментирано в новините на bTV", заключи водещият.

От своя страна от медията разпространиха ново становище, в което открито обвиняват водещия, че употребява ефира, за да прави личната си политическа кампания.