"Посещението ми в бившия партиен дом не беше с никаква политическа насоченост. Нямам никакви политически амбиции. Не се изживявам като по-ниска класа от един политик. Аз мисля, че имам правото да кажа „Да“.

Това увери в сутрешния блок на бТВ водещият Слави Трифонов във връзка със събраните от него и неговия екип 673 481 подписа за референдум, които вчера бяха внесени в деловодството на Народното събрание.

„Аз мисля, че това са едни български граждани, които са безкрайно разочаровани. Това е една държава, в която беззаконието властва, в която хората не могат и не разчитат на съдебната система и на държавата и взимат неща в свои ръце. Това е неприемливо в една държава членка на Европейския съюз“, каза Слави, цитиран от

„Защо да не можем да избираме хора, които да са професионално обосновани“, недоумява той.

„Това са 700 000 личности и когато някой излезе срещу тях и им каже, че те са едни лъжливи подписи, предполагам, че на тях няма да им е приятно. Не може 240 (депутати, б.р.) срещу 700 000 души. Просто няма как!“, категоричен бе шоуменът. „В Холандия има 130 депутати за 17 млн. души. Те всеки ден ходят на работа с колелета. Просто си представях как Цецка Цачева отива на работа с колело“, обоснова се Трифонов и подчерта:

„Българските политици са служители“. Трифонов увери, че това, с което се е заел, е подплътено единствено от добри помисли.

„Това, което стои зад гърба ми, е истината. Не е желанието ми да прецакам системата, не е тарикатщина, не е политическа амбиция, не е да спечеля нещо, каквото и да било то. Аз това нещо го правя по морални съображения. Няма много истини, както и няма различни гледни точки за истината. Истината е една“, изтъкна шоуменът. Нямам вяра в никакви институции, защото от 27 години аз съм свидетел и участник във всичко това, което се случва, добави още той.

Трифонов е възмутен от назначаването на Меглена Кунева за просветен министър и категорично не приема тя да се сравнява с личности като Маргарет Тачър.

„Рокадата ме отвращава, както отвращава и всички нормални хора“, отбеляза шоуменът. На въпрос с кого ще празнува Св. Валентин Слави каза с насмешка: „Може би този, с който искам да празнувам, се срамува от мен. Но кой знае, може да си промени решението“.