Жесток скандал избухна след края на шоуто "Гласът на България".

С победата си тръгна незрящият изпълнител Ивайло, но според феновете на другата финалистка Красимира, напълно незаслужено. Форумът на предаването прегря с коментари, че шоуто е нагласено, а Ивайло е спечелил заради физическият си недъг, а не заради музикалните си качества.

Приятелите на Красимира избухнаха, че тя е била подготвена за нечестната загуба.

"Познавам Красимира, тя знаеше, че няма да спечели. Продуцентите лансираха Ивайло, защото Слави Трифонов настоявал за драматичен финал и да си вдига рейтинга с незрящото момче. Сега ще го кани в предаването си всяка седмица да умилява зрителите", пишат в интернет близките на Красимира.

Най-огорчен от загубата е треньорът на Краси в шоуто Данчо Караджов.

"Няма как да няма разочарование. Разбира се, всеки един от финалистите бе достоен за победа. Ивайло е много добър музикант, това, което направи, е страхотно. Но за всички е ясно, че ако се оценяваше само глас и странични фактори нямаха значение, победата беше за Красимира", убеден е Караджов.

Според него родният зрител се е повлиял не толкова от музикалната дарба на Ивайло, колкото от факта, че е имал трудна съдба.

"Цял ден ми звънят телефоните, хората и на улицата, като ме срещнат, ми казват, че Красимира е била истинският победител. Явно, че все пак за зрителите това не е било певческо шоу, но всички от гилдията видяха кой е най-добрият изпълнител", огорчено казва Данчо Караджов.

Той е амбициран да направи от ученичката си следващата музикална звезда на България.

"Ще бъда до нея и ще й помогна, за да стане една от звездите на родната музика. Имаме планове да запишем в дует песента "Сбогом", която изпълнихме на финала. Със сигурност Краси я очаква бъдеще", убеден е Караджов.

Вижте фотогалерия:

Ивайло Донков е ''Гласът на България''