В момента Славка Калчева е на снимачната площадка, където ще облече в красиви картини пет от новите си песни.

Певицата и екипът на “Планета Фолк” с режисьор Радослав Георгиев са избрали живописни пейзажи край Малко Търново. За визията на певицата ще се погрижат Борислав Соколов - Бони (грим) и Стилияна Младенова (коса). Локациите, които ще оживеят в новите песни на Славка Калчева са перлата на Странджанския край - село Бръшлян, китното селце Звездец, землище на тракийски надгробни могили, както и водопада Докузак.

Три дни са предвидени за видеореализацията на петте песни, които ще намерят място в новия албум на Славка Калчева. Певицата вече засне двете дуетни песни с народния изпълнител Николай Урумов. Със своя видеореализация ще се сдобие и още една нова авторска песен, която се казва “Еньова моме”.



Много специална е песента “Мари, Стано”, която Славка Калчева посвещава на голямата ни спортистка Станка Златева. Бившата българска състезателка по борба донесе на България много радост и гордост със своите спортни отличия - два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка и това е реверанса на голямата народна певица към това златно българско момиче.

Последното заглавие от новата програма на Славка Калчева е “Неда оди”. Песента е от нейния първи албум “Завръщане”, но певицата я събужда за нов живот с един нов и модерен аранжимент.