В края на 2016-та Славка Калчева споделя, че за нея изтеклата година е била много хубава, защото на първо място е била здрава и много щастлива.

Удовлетворена е, че е завършила записите на песните от новия си албум, който ще се появи на музикалния пазар след нова година. Най-хубавото е, че е успяла да направи и една нова фолклорна програма с новите песни:

“За мен 2016-та беше една хубава, успешна година, здрава, щастлива и ми се случиха много хубави неща, затова я изпращам с удоволствие”, споделя певицата.

Пожеланието на Славка Калчева за Новата 2017 година е всички да бъдат здрави, да бъдат много щастливи, любовта да е техен спътник, защото когато човек е влюбен и когато обича, когато има любов, всичко друго някак си лесно се постига:

“Пожелавам ви от цялото си сърце една успешна, плодородна и мирна година. Нека бъдем по-добри през 2017-та в сравнение с миналата и всички изминали години, нека ставаме по-добри. На себе си пожелавам най-много здраве, защото тогава имам хъс и желание да работя и понеже съм замислила 2-3 проекта, си пожелавам да се сбъднат, а вие ще бъдете наистина много изненадани. Весела и щастлива 2017 година от мен. Обичам ви!”