И Преслава обяви официално, че няма да участва в концерта на музикална компания „Пайнер“. Поп фолк изпълнителката последва примера на своята колежка Емилия и написа дълго обяснение за феновете си защо ще пропусне рождения ден на компанията в социалните мрежи, като любопитното е, че използва цели фрази от написаното от Емилия преди два дни.

"Здравейте, приятели! Искам да ви уведомя, че няма да участвам на концерта по случай рождения ден на телевизия „Планета“. За да избегна спекулациите, които ще предизвика отсъствието ми на това събитие, реших да ви съобщя какви са личните ми съображения.
На първо място бих искала да кажа, че съм в прекрасни отношения с моите продуценти и решението ми е съгласувано с тях.

Най-вероятно за много от вас това ще бъде изненада, защото изпращам една от най-силните си години в професионален план, но знам, че за да се представя подобаващо на това грандиозно събитие, ще изисква доста време, с което за съжаление не разполагам, поради поетите отдавна професионални и лични ангажименти“, пише Преслава, за да уведоми феновете за отсъствието си от концерта на „Пайнер“.


Решението й обаче накара феновете да роптаят. „Иначе много искате турнетата да се върнат... та вие за 1 концерт в годината, не можете да се съберете. уважавате ли въобще феновете си”, пита разгневен почитател на чалгата. „Как минали години при наличието на по-големи хитове и на турне през ден имахте концерт и успявахте? Как минали години правехте Микс от по 15-20 минути и пак се справяхте?”, недоумява друг. Така на концерта в Пловдив няма да видим Емилия, Преслава, Фики, а дали ще ги последват и други, предстои да видим.